Nikon D60 annonsert i dag

Mens Nikon D40x primært var Nikon D40 med 10,2 mp bildebrikke istedenfor 6 mp er Nikon D60 en litt større oppgradering. Ikke når bildebrikken angår, for den er den samme. Utenpå ser Nikon D60 mer eller mindre ut som Nikon D40, det er først på innsiden at endringene har blitt gjort. Nyhetene er støvrensing av sensoren, mulighet for å redigere bildene i kameraet, inkludert prosessering av råfiler. Men kameraet er i likhet med Nikon D40 og D40x uten innebygget autofokusmotor. Men med den mengden av objektiver som lanseres med dette innebygget for tiden, er dette neppe ett stort problem.

Nikon lanserte nylig AF-S Micro Nikkor 60 mm f/2.8G ED og AF-S DX Nikkor 16-85 mm f/3.5-5.6G ED VR, begge to med innebygget autofokusmotor. Legg også merke til at man nå da også får ett 60 mm makroobjektiv fra Nikon med innebygget autofokusmotor. Fra f.eks Sigma må man nok opp i 150 mm for å få dette. Canon leverer såvidt jeg vet også ett 60 mm makroobjektiv med innebygget autofokusmotor for APS-C (DX hos Nikon) kameraer.

Nikon D60 vil forøvrig bli solgt med 2 alternative kit-objektiver, enten AF-S Nikkor 18-55 II kjent fra Nikon D40(x) eller nyere AF-S Nikkor 18-55 med VR. Støtte for Creative Lighting System (CLS) er også nytt på Nikon D60. Dette har ikke vært tilgjengelig i dette segmentet tidligere. Nytt er også øyesensoren som slår av LCD-skjermen automatisk når du kikker i søkeren. Villedende pris på Nikon D60 med Nikkor 18-55 VR er ifølge Nikon Norge 5.990,-. Salgsstart for Nikon D60 er slutten av februar måned! Mer om Nikon D60 på akam.no, digit.no og dpreview.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/01/29/nikon-d60-annonsert-i-dag/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.