Nye objektiver fra Nikon

Nikon har i forkant av PMA lansert 3 nye objektiver, PC-E Nikkor 24 mm f/3.5 ED, AF-S Micro Nikkor 60 mm f/2.8G ED og AF-S DX Nikkor 16-85 mm f/3.5-5.6G ED VR. Av disse 3 var uten tvil de 2 siste av mest interesse. Det gamle Nikkor 60 mm makroobjektivet trengte nok en oppdatering, da det i forhold til konkurrentene på markedet hadde seilt akterut for lenge siden. Ikke misforstå, det er nok ett knallobjektiv fortsatt, men etterhvert som flere funksjoner og teknologier blir tilgjengelig blir man rett og slett litt godt vant. Det nye AF-S Micro Nikkor 60 mm f/2.8G ED har med andre ord fått innebygget Silent Wave Motor (SWM) og ED-glass. Jeg vet ikke hvor mye dette nye makroobjektivet fra Nikon vil koste enda, men det gamle ligger på omlag 4.500 kroner.

Det andre interessante objektivet var AF-S DX Nikkor 16-85 mm f/3.5-5.6G ED VR. Jeg kan ikke tenke meg at dette kommer til å bli ett kitobjektiv, selv om brennvidden og hele pakka virker som ett utrolig praktisk allroundobjektiv. 16-85 mm tilsvarer 24-127.5 mm. I tillegg har selvfølgelig objektivet Silent Wave Motor og ED-glass. I tillegg har dette objektivet fått andre generasjon VR (Vibration Reduction). Det er nok veldig hendig når objektivet bare har blender f/3.5-5.6. Det vil i grunn si at man kompanserer for at det ikke er av de mest lyssterke objektivene. Lyssterke objektiver koster fort skjorta.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/01/29/nye-objektiver-fra-nikon/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.