Rykter om en Nikon D40

Det florerer rykter om at det vil komme en Nikon D40 som skal erstatte nåværende Nikon D50. Det har også lekket ut noen bilder av dette kameraet. Ifølge kenrockwell.com skal Nikon D40 ha samme bildebrikke som D50/D70/D70S, det vil si en APS-C-brikke på 6 megapixler. Forskjellene er at D40 bare vil få 3 autofokuspunkter, men vil få ISO fra 200 til 3200. LCD-skjermen bak på kameraet blir på 2,5 tommer med 230.000 pixler. D40 får samme Matrix lysmålingssystem som D80 har. Man må vel også regne med at D40 får SD (Secure Digital) minnekort, i likhet med D50 og D80. Baksiden av D40 mangler QUAL-, WB- og ISO-knappene, og vil derfor gjøre det litt mer tungvint å endre disse innstillingene, siden man må inn i menyen for å gjøre endringer.

Noe som jeg ville savnet fort hvis jeg hadde kjøpt meg ett Nikon D40, er nok LCD-skjermen på toppoen av kameraet. All den informasjonen som man tidligere har vært vant til å se på denne skjermen må man nok lese av bak på kameraet. Alle de andre Nikon-kameraene har både LCD bakpå og på toppen av kameraet. Men de gjør det nok også litt lurt i å gjøre forskjellen mellom entry- og premium-modellene litt større, i motsetning til slik det var med D50 og D70S. Kenrockwell.com tror også at Nikon D40 vil bli lansert den 16. november i år, og at den vil være i salg i slutten av desember i år.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/11/07/rykter-om-en-nikon-d40/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.