DAB-radio

Jeg har over lengre tid vurdert DAB-radio, men de har i lang tid kostet alt for mye. Den senere tid har de derimot kommet med på ett nivå som er overkommerlig. Nå får man DAB-radioer ned til 500 kroner. Dette er dog av alle mulige merkelige merker, og hvordan kvaliteten er på disse har jeg ikke egenhendig erfart. Men som med det meste, man får det man betaler for. Jeg må innrømme at jeg har veldig sansen for Tivoli Audio sine radioer, og det inkluderer deres Tivoli DAB. Det jeg derimot ikke har veldig sansen for, er prislappen på tett oppunder 3.000 kroner. Men det er heldigvis flere modeller å velge mellom i disse dager, enn for kort tid tilbake. NRK begynte å sende på DAB-nettet i 1995, men det er først de senere åra at det har blitt DAB-modeller tilgjengelig og det har blitt litt blest om DAB.

Jeg var egentlig på vei til å kjøre Tivoli Audio sin Tivoli Model One som er en analog FM-radio som ligger på ca 1.300 kroner. Dette er en knakende god FM-radio og ser i tillegg utrolig bra ut! Men etter å ha lest ett par tester av DAB-radioer, fikk jeg øynene opp for HiFi Klubbens egen DAB-radio, Argon DAB1 og DAB2. Førstnevnte til 998,- kroner vant begge testene mot Tivoli DAB og Sangean sin modell til 3.000 kroner. Forskjellen på Argon DAB1 og DAB2 er at sistnevnte har RDS på FM-delen, mulighet for å dimme displayet, L-band-delen av DAB-nettet (ikke tatt i bruk i Norge enda) og vistnok bedre lyd. Argon DAB2 koster 1.298,- og har alle de tingene som ble påpekt som mangler på både Tivoli DAB og Argon DAB1.

Jeg gikk derfor til innkjøp av Argon DAB2 istedenfor Tivoli Model One i går, og må si jeg er mektig imponert over denne radioen! For det første ser den utrolig lekker ut, den er lett å betjene og har i tillegg utrolig bra lyd! Når man slår på sin DAB-radio for første gang, søker den inn alle kanalene iløpet av få sekunder, og det er bare å velge hvilken kanal man ønsker å lytte til. Forløpig finnes det 20 kanaler på DAB-nettet i Norge, men det blir garantert fler etterhvert! I tillegg til at det står hvilken kanal man lytter til (det får man også med RDS på FM-båndet) får man også opp informasjon om hva som spilles nå, hva som kommer etterpå, hvilket program man hører på, hva programlederen heter og ikke minst nyheter og sport. All denne informasjonen vises ihvertfall i displayet når jeg hører på P4. Hvordan det er på de andre kanalene på DAB-nettet vet jeg ikke enda, da jeg primært har hørt på P4 hittil. Det er i grunn den kanalen jeg hører mest på. Nå som jeg har DAB-radio kan jeg også høre på P4 Bandit, som er en kanal som spiller rock døgnet rundt, på DAB og internett! Argon DAB2 kan også brukes som klokkeradio og vekkerklokke hvis man ønsker å ha radioen på soverommet. Da er det nok ekstra kjekt å kunne dimme ned lyset i displayet vil jeg tro!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/11/15/dab-radio/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.