Nikon Coolpix S9

Jeg kjøpte i går ett nytt digitalkamera, ett Nikon Coolpix S9. Dette er ment som ett kamera jeg kan ha med hele tiden, ett typisk «lommekamera» til å ta «snapshots» med. Hittil har jeg brukt kameraet på min Nokia 6125 (1,3 mp) i krisefall, men bildekvaliteten er vel ikke mye å skryte av. Det gir greie bilder i gode lysforhold, men i dårlige lysforhold blir bildene rimelig dårlige. Derfor valgte jeg i går å kjøpe ett Nikon Coolpix S9. Jeg har ganske lenge vurdert å kjøpe ett slikt «lommekamera», og jeg har vurdert flere modeller. Jeg har god erfaring med Canon IXUS fra før, i tillegg vurderte jeg noen modeller fra Fujifilm. Men siden alle disse kameraene ligger en del høyere i pris enn Nikon Coolpix S9, strakk Nikon-kameraet det lengste strådet til slutt. Noe av årsaken til dette er at jeg ikke kjøper mitt primærkamera, men ett «lommekamera» til snapshots. Skal jeg ta «seriøse» bilder, kan jeg bruke Nikon D70S’en.

Kameraet er ikke særlig større enn ett kredittkort, men naturlig nok en del tykkere. Målene på kameraet er 9,05 cm (bredde) x 5,80 cm (høyde) x 2,04 cm (tykkelse). Kameraet har en bildebrikke på 6,1 mp – det er faktisk like mye som mitt Nikon D70S digitale speilrefleks har! Kameraet har ett objektiv som ikke stikker ut av selve kameraet i det hele tatt, og tar derfor ekstremt liten plass, både når kameraet er slått av og på. Objektivet har en brennvidde som i 135 mm format tilsvarer 38 mm til 114 mm, det vil si en optisk zoom på 3 x. Store deler av baksiden av kameraet er den 2,5 » store LCD-skjermen som både brukes som søker, til å se på de bildene du har tatt og bla i menyene på kameraet. Dette lille kameraet har ingen ordinær søker, men det er det ærlig talt ingen som bruker på slike digitale kompaktkameraer uansett.

Kameraet har innebygget minne på 25 mb, men har støtte for SD (Secure Digital) minnebrikker. Jeg har derfor bestilt opp 2 stk 1 gb TwinMOS Ultra-x minnebrikker. I tillegg har jeg også bestilt en Lowepro Rezo 15 kameraveske, slik at jeg kan ha med kameraet hele tiden. De fleste nettbutikker tar 2.100-2.200 kr for kameraet, men jeg slapp unna med 1.695 kr hos Lefdal her i Fredrikstad. Minnebrikkene jeg har bestilt har jeg gitt 145 kr stykket for. Lowepro-kameraveska har jeg gitt 136 kr for. Minnebrikkene og kameraveska er bestilt fra pcutstyr.no. Så fort minnebrikkene og veska er i hus kommer kameraet til å være med meg hele tiden, og da kommer dere nok raskt til å se noen bilder her på bloggen, tenker jeg! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/13/nikon-coolpix-s9/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • silje28 februar, 2007 kl 17:12

  hej.
  i vurdere å kjøp meig eit sånnt kamera.. men i lure på om kess batteri d e?? følge d me eiller d e sånne som vi kjøpe i butikken??

  • kak28 februar, 2007 kl 19:41
   Forfatter

  Hei! 🙂

  Det følger med en batteripakke med navn Nikon EN-EL8, ett 730 mah batteri. Dette lades med medfølgende batterilader. Ulempen med ett slikt batteri kan være at når du går tom for strøm, må du sette batteriet til lading. Hvis man har ett kamera med vanlige AA- eller AAA-batterier kan man ha med reservebatterier. Men det er selvfølgelig også mulig å kjøpe ett ekstra Nikon EN-EL8 batteri å ha i bakhånd. Det enkleste og rimeligste er å sørge for å lade batteriet når du skal ut og ta en del bilder! 🙂

  Vær obs på at dette batteriet er som alle andre oppladbare batterier: Batteriet blir optimalt først etter noen ladinger. Du vil derfor oppleve at du ikke får tatt så fryktelig mange bilder på den første ladingen.

  Ellers vil jeg på det sterkeste anbefale dette kameraet! Kameraet er lite og man kan ha det med seg overalt. Det tar i tillegg veldig bra bilder, det synes ihvertfall jeg til den bruken jeg har dette kameraet. Du vil dog oppleve litt «lystap» i hjørnene på 38 mm. For meg er dette overhodet ikke noe problem, da jeg bruker Nikon D70S’en hvis jeg skal «jobbe seriøst» med bilder.

  Lykke til med ditt kamerakjøp! Lefdal selger dette kameraet for 1.695,- kroner!

  • Hiep7 januar, 2008 kl 13:57

  Har du tatt bilde innendørs??(for eksempel i en lokal med bra lysning?) Jeg er ikke fornøyd med min S9 kamera fordi bildekvalitet er så dårlig når det ikke er sterk lys(utensørs) eller når jeg tar bilde innendørs(uansett bra belysning).For eksempel jeg prøvde å ta et bilde av minne venner innen i en lokal med veldig bra belysning. De er vel mange, så de sto c.a 15m fra meg. Når jeg så på LCD skjermen, så viste det at det skulle være et bra bilde.MEN siden jeg trykket knappen for å ta bilde, ble bildet på LCD skjermen mørkt og jeg fikk et skikkelig mørkt bilde. Jeg har prøvd mange ganger til og fikk samme resultat. Er det samme problem hos kameraen din?

  • kak7 januar, 2008 kl 16:03
   Forfatter

  Denne typen kameraer egner seg ikke til å ta bilder under slike omstendigheter (les: store lokaler på lang avstand). Årsak? Den ekstremt lille blitz’en.

  Btw; Hva du ser på din LCD-skjerm før du tar bilder, har ingenting med sluttresultatet å gjøre. Det er isåfall kun om hvorvidt kameraet har klart å fokusere eller ikke. Utsnittet vil selvfølgelig også stemme. Men om bildet blir over- eller undereksponert ser du ikke på LCD-skjermen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.