Nikon 50 mm F1.8

Jeg var en tur innom Japan Photo på fredag og kjøpte en Nikon 50 mm F1.8 til den nette sum av 999 kroner. Dette objektivet brukes ofte som referanse mot andre objektiver på denne brennvidden. Objektivet går for å være ekstremt skarpt, og man får utrolig mye for pengene. For en tusenlapp får man ett utrolig skarpt objektiv med F1.8 som minste blender. Den skal være skarp fra F1.8 og være ekstremt skarp fra F2.8, det er ihvertfall det jeg har lest. Alle skryter uhemmet av dette objektivet. Og på ett digitalt speilrefleks vil objektivet tilsvare 75 mm, det vil si at det blant annet vil være ypperlig til portretter. Nikon har også en 50 mm F1.4, men siden dette objektivet koster nesten 3 ganger så mye som F1.8-versjonen, går de aller fleste for F1.8. Ta en titt på brukererfaringene på fredmiranda.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/08/13/nikon-50-mm-f18/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.