Mye kjøring til Skjærhalden neste uke

Det er lenge siden sist, men i går fikk jeg en ukeplan for neste uke med en hel tjenesteuke på en skiftplan faktisk. Vanligvis har jeg fått litt kjøring både her og der, men neste uke skal jeg kjøre hele tjenesteuke 1 på Hvaler Diverse-planen. Mandag, tirsdag, onsdag og fredag skal jeg kjøre ett skift som starter kl 9:50 og er ferdig kl 17:25. Skiftet består av 3 turer til Skjærhalden, en tur til Torsnes og en tur til Begby-Moen. På torsdag kjører jeg ett skift som starter med skolekjøring, men siden det er skolefri neste uke, starter jeg kl 13:40 og er ferdig kl 17:35. Men jeg regner med at jeg kommer til å få mer å gjøre på torsdag.

Jeg har også sagt ifra at jeg er tilgjengelig på lørdag hvis det skulle være behov. Det blir det sikkert, det er mange som er i «dårlig form» om dagen. Iløpet av disse 5 dagene neste uke skal jeg hele 13 turer til Skjærhalden. Ingen av disse er rundt Kirkeøy, men bare tur/retur Skjærhalden. Egentlig synd synes jeg, da jeg synes det er koselig å kjøre rundt Kirkeøy. For det første har vi forholdsvis god tid rundt øya, i tillegg går tiden utrolig fort når man bruker 2-2,5 time på bare en tur til Skjærhalden. Som dere kanskje skjønner, jeg tar imot Skjærhalden-kjøring med åpne armer! 🙂

Må nesten nevne en episode onsdag kveld, på turen til Skjærhalden som hadde retur til Fredrikstad kl 21:00 hadde jeg problemer med å få lukket igjen bakdøra på bussen. Uansett hvor mange ganger jeg lukket den igjen, spratt den like fort opp igjen. Jeg går ut ifra ta det var klemsikringen som hadde slått seg vrang og automatisk åpnet døra igjen når den ble lukket. Etter mye om og men frem og tilbake etter å ha prøvd å ta hovedstrømmen på bussen, fri ut dørene og prøvd å lukke igjen dørene x antall ganger hadde jeg ikke noe annet valg enn å ringe til vakta for å finne en annen løsning. Skjærhalden er vel ikke akkurat det beste stedet å få problemer, siden det tross alt er ett godt stykke fra sentrum og garasjen. Men man må jo sette igang en reserveløsning. En var på vei til å sette seg i en minibuss som befinner seg på Vesterøy for å ta med seg passasjerene i bussen, i tillegg måtte en annen sjåfør ta min neste tur til Torsnes. Så måtte man enten skaffe en ny buss til meg og/eller bare sette bort resten av kjøringen til andre sjåfører den kvelden.

Men etter å prøvd alt mulig rart, blant annet å prøve å låse igjen bakdøra med en «firkantnøkkel» som henger på nøkkelknippet til bussen, og ingenting lyktes, lukket plutselig døra seg igjen og jeg kunne returnere til Fredrikstad. Riktignok 30 minutter forsinket, men hvis jeg da bare lot være å bruke bakdøra på bussen, fungerte alt annet som det skulle. Når jeg prøvde å låse igjen bakdøra på bussen, klarte jeg å ødelegge den såkalte «firkantnøkkelen» som må benyttes til denne låsen, da låsen rett og slett satt for godt fast. Jeg har fått høre i ettertid at jeg ikke er den første som klarer å knekke «firkantnøkkelen» tvert av. Det jeg i grunn egentlig skulle frem til, var at problemet kunne værst løst iløpet av få minutter hvis jeg hadde hatt en skiftenøkkel eller fastnøkkel tilgjengelig. Jeg har derfor idag vært innom Clas Ohlson og kjøpt meg en skiftenøkkel og to skrujern. En «rett» og en «stjerne» skrutrekker. (Ikke misforstå, jeg har slikt verktøy i huset fra før, men vil ikke «stikke av» med verktøyet. Greit å ha verktøy hjemme også!) Jeg kommer derfor til å ha med meg dette i «veska» for å unngå å bruke så mye tid på ett slikt problem neste gang. Noen vil nok kanskje si at det ikke er min jobb å løse slike problemer, men hva skal man gjøre når man står på Skjærhalden og det kan ta 30-45 minutter før man får hjelp? Da tar jeg heller med meg litt verktøy og løser problemet selv neste gang! 😉

Siste tur idag fredag var også til Skjærhalden, innom både Alshus og Tangen på vei ut. Når jeg først stod og «blomstret» på Skjærhalden i nesten ett kvarter før returen til Fredrikstad, benyttet jeg anledningen til å teste ut Nikon Coolpix S9-kameraet jeg kjøpte tidligere i uka. Det var veldig dårlig lys, og det var derfor ikke så lett å ta noen bra bilder, men ihvertfall et av bildene jeg tok utendørs ble skarpt. De andre ble dessverre bevegelsesuskarpe. Bildene jeg tok inne i bussen måtte naturlig nok tas med blitz. Forløpig står ISO-verdien på kameraet på auto og velger automatisk fra ISO 64 til ISO 400. På bildet av bussen utvendig brukte kameraet ISO 100, mens de andre bildene valgte kameraet ISO 64 og ISO 192. Nå er selvfølgelig ikke dette spesielt bra forhold å «bedømme» hvordan kameraet er, men jeg synes at resultatet under disse begredelige forholdene ikke ble så værst. Kanskje jeg snart kan få byttet ut bussbildet jeg bruker oppe til høyre i hvert bussrelaterte innlegg snart? Bildet som brukes i dag mener jeg er tatt en gang i 1998.

I morgen skal jeg forøvrig kjøre ett skift fra Veum-planen. Skiftet starter kl 08:08 og er ferdig kl 15:15. Det blir ingen nattbuss i morgen med andre ord. Kan kanskje være greit etter to uker på rappen? Morgendagens skift inneholder 2 turer til Veum, 2 turer til Øyenkilen-Vikane, 3 turer til Begby-Moen og siste tur som går til Skjærviken blir jeg avløst i rundkjøringen på østsiden. Søndag har jeg fri!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/16/mye-kjoring-til-skjaerhalden-neste-uke/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.