SUPERAntiSpyware

Jeg har i grunn i lengre tid brukt Ad-Aware fra Lavasoft for å holde pc’en fri for alle former for spionprogrammer. Og jeg har i grunn også vært veldig fornøyd med Ad-Aware. Men jeg har i grunn aldri vært noe nevneverdig plaget av spionprogramvare eller virus for den saks skyld. Men for en tid tilbake vraket jeg min følgesvenn Norton Antivirus til fordel for Avast! Antivirus. Nå er det Ad-Aware som har måttet vike for ett nytt program.

Siden jeg som sagt ikke har noe stort problem med spionprogrammer på min egen pc, er det som regel når jeg må løse opp i flokene på andres pc’er at jeg virkelig får erfare hvordan disse programmene virker i praksis. Det begynner å bli en stund siden jeg hadde en helt håpløs pc i hus for fjerning av virus- og spionprogrammer, men jeg var på «husbesøk» sist søndag. Den var ikke seriøst angrepet, men var plaget av litt msn-virus og en trojaner som ikke ville gi seg. Selv om Avast! Antivirus slettet den utallige ganger, dukket den stadig opp igjen.

Derfor måtte sterker skyts til. Det første man gjør er selvfølgelig å google etter mulige løsninger på problemet. Etter å ha lest side opp og ned på diverse engelske forum her og der, fant jeg en annen bruker med identiske problemer på forumet til itpro.no! Der kom det mange gode tips, deriblant SUPERAntiSpyware. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke hadde hørt noe særlig om dette programmet tidligere, men uansett hvor jeg havnet på internett, var det igjen og igjen SUPERAntiSpyware som ble anbefalt å kjøre. Jeg lastet derfor ned SUPERAntiSpyware for å teste. Jeg hadde allerede kjørt Ad-Aware flere ganger på denne pc’en og skulle være tom for spionprogrammer. Men etter å latt SUPERAntiSpyware søke igjennom hele pc’en, fant den jaggu enda flere spioner. Disse ble behørig fjernet.

Men det var nok ikke her hovedproblemet lå, det var det diverse trojanere som sørget for. Ett program som heter ComboFix var programmet som til slutt løste problemene på pc’en. Siden fremgangsmåten er godt beskrevet i forumet til itpro.no, ser jeg det ikke som nødvendig å gå alt for grundig til verks her. Men etter å ha laget ett CFScript.txt som ba ComboFix om å eliminere filene sysregi.exe og winupdats.exe, ble problemene på pc’en rett og slett eliminiert.

ComboFix koster ingenting å bruke, det gjør ikke gratisutgaven av SUPERAntiSpyware heller, men hvis man ønsker sanntid beskyttelse av pc’en, mulighet til å kjøre fast skanning av pc’en og få automatiske oppdateringer må man kjøpe en lisens. I utgangspunktet koster Professional-utgaven av SUPERAntiSpyware 29,95 dollar. Etter ett år vil ytterligere 14,94 dollar påløpte for å fortsatt kunne motta oppdateringer. Men jeg var såpass heldig at jeg hoppet på en kampanje til 19,95 for Professional-utgaven med oppdateringer på livstid. Jeg valgte derfor å kjøpe en lisens til begge maskinene som brukes til daglig her i huset!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/01/30/superantispyware/

2 kommentarer

  • Martin Austad15 februar, 2008 kl 02:46

  Hei!
  Veldig interessant informasjon du formidler her. Det virker som flere av de såkalte anti-spyware programmene bare gir deg nye og større problemer hvis du er dum eller uheldig nok til å prøve dem ut. Selv er jeg på jakt etter en metode for å fjerne noe som for det meste blir omtalt som Trojan-Spy.Bzub, men visstnok opptrer også under en del andre navn. Jeg skal forsøke de metodene du har nevnt ovenfor mot andre trojanere og håper jeg har hellet med meg. Om du har tips om mitt konkrete problem, tar jeg imot med takk.
  Beste hilsen fra
  Martin

  • Georg Næumann29 april, 2008 kl 11:58

  Hei

  Min erfaring my antspyware, så lenge du kjører gratis versjoner av avast eller f.eks. AVG trenger du noe som fjerner spyware og adware i tillegg. SUPERAntispyware ser ut til å gjøre en god jobb, gjerne sammen med versjon 1.52 av Spybot ( safernetworking.org ). Også gratis versjonen av AVG antispyware fungerer greit i kombinasjon med disse. Selv bruker jeg ofte en kombinasjon av alle tre, Spybot har en imunisasjons funkjson som fungerer veldig bra, superantispyware er aktiv selv i gratis versjon og avg antispyware tar noen veldig ekle viorus å få fjernet.

  Har i det siste vedlig ofte fått inn PC’er med versjoner av smit fraud virus, viser seg som minnesparer/minnesparera, Ultimate defender etc. Generelt sagt får du varsel om ha virus og får opp en link for å fjerne det, Etter å ha lastet ned det ønskede programmet og skannet må du betale til en eller konto, som jeg har sporet til en bank på Cayman Islands. Betaler du skjer ingenting, pc forstatt infisert, betaler du ikke går PCen i stå etterhvert med virus. Får du dette viruset må det hardere lut til, anbefaler smitrem, du kan søke på ultimatedefender removal for å finne det. Kjøres i Safemode, deretter spybot, avg antispyware, deretter rydde alle temporære filer, f.eks, med ccleaner ( ccleaner.com).

  Hilsen Georg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.