En måned igjen til min sommerferie

De siste årene har jeg hatt sommerferien min på høsten, men i år har jeg valgt å ta den på sommeren. Det har også litt å gjøre med at jeg har fått tildelt den midtre pulja i år og skal derfor ha ferie i uke 27, 28 og 29, det vil si fra 5. juli til og med 25. juli! Det  skal bli utrolig deilig å ha tre uker ferie om en måned! Det har vært utrolig kjipt å sitte og kjøre hele sommeren igjennom og se den ene etter den andre går ut i ferie. Nå skal jeg også være blant de som går ut i ferie på «sommerplanen». Sommerplanen (skiftplanen vår om sommeren, forøvrig trykt på rosa papir for at den skal skille seg ut fra «vinterplanen» på hvite ark) starter i uke 26 og jeg skal bare kjøre en uke før jeg går ut i tre uker ferie!

Ekstra deilig er det at den første uka på sommerplanen, det vil si den siste uka mi før jeg går ut i ferie avsluttes allerede på torsdag. Ferien min starter derfor i praksis fredag den 2. juli! Når jeg er tilbake skal jeg kjøre tjenesteuke 1, 2 og 3 på sommerplanen, det vil si at jeg ganske genialt har klart å slippe lørdagskjøring denne sommeren! Lørdagskjøringen er nemlig lagt til tjenesteuke 4. Jeg har ikke lagt noen konkrete planer for mine tre uker med ferie, foruten at jeg skal ha fri, slappe av og kose meg! Det har vært snakk om en tur til København, men jeg er ikke helt sikker på hvordan det går med den enda. Det er jo selvfølgelig litt avhengig av hvordan det passer for verten. Men det tar vi når det nærmer seg, jeg har ingen problemer med å ta ting på sparket! Hvis det derimot skulle vise seg at det ikke blir noen tur denne sommeren, var jeg jo tross alt på en tur til Frankrike i februar, så jeg har jo allerede vært på ferietur i år. Men det hadde vært gøy med en tur til København allikevel! Jeg har blitt veldig glad i den byen og hittil har jeg bare vært der i september, hvordan er det i juli?

Men det er fortsatt en måned igjen til jeg starter ferien, så det blir noen arbeidsdager til først. Denne uka har jeg hatt delt skift og vært oppe «midt i svarte natta» som jeg kaller det, se bort fra at det ikke er «svarte natta» lengre. Det er lyst og fint og det har vært mange fine dager denne uka! Men når jeg drar avgårde kl 5 om morgenen er det ikke noe særlig mer enn 5-6 varmegrader, så det er greit å ha på seg litt klær på starten av arbeidsdagen. Men det går ikke mer enn et par timer før  det er for varmt til å ha på seg noe særlig mer enn skjorta. Det vil si at jeg må fyre litt i bussen når jeg starter opp kl 5.30, men bare i 20-30 minutter for å få opp grei temperatur. Da er det om å gjøre å få skrudd av varmen så det ikke blir for varmt. For varmt skal jeg love dere at det blir i bussen utover dagen! Når jeg kommer tilbake for å kjøre del 2 av skiftet er det 38-39 grader i bussen etter at den har stått parkert fire timer i sola! Da er det om å gjøre at taklukene er åpne og skru på alle vifter som er for å få ned temperaturen! På andre del av skiftet har temperaturen i bussen som regel ligget på 24-28 grader.

I går fredag ble jeg mens jeg var på jobb invitert på grilling hos en kompis. Og han vet nok inderlig godt at det skal ekstremt mye til for at jeg sier nei til å grille! Det måtte isåfall være fordi jeg allerede har planer, noe jeg ikke hadde i går. Så da ble det grilling for sjette gang hittil i år! Jeg har dog ikke prøvekjørt min egen grill (med grillbriketter) enda. Men etter å ha bare grillet på gassgrill i år, må jeg innrømme at det ser utrolig lettvint og praktisk ut! Men det er en liten investering da. Utgiftene blir fordelt litt mer utover når man bruker en tradisjonell grill. For første gang i år hadde jeg ikke med meg flintastek, jeg hadde i pausa mi i går vært litt «føre var» og tatt opp noe grillmat fra fryseren. Jeg hadde et par «grillskiver av karre» som jeg har kjøpt i Sverige liggende. Og jeg regnet med at det kom til å bli noe grilling i løpet av helgen, og det hadde jeg jo helt rett i! Men en annen hadde med seg flintastek, så jeg fikk min obligatoriske flinta i går også. I tillegg til en utrolig god chilipølse kjøpt på Obs. Den må jeg kjøpe mer av, den var veldig god! Litt futt i også, til å være en chilipølse!

Siden jeg var oppe 4.20 fredag morgen, og bare sov 45-60 minutter i pausa mi i går, ble det til at jeg tok kvelden forholdsvis tidlig. Dro vel hjem rundt midnatt og ble bare sittende oppe til litt over ett i natt før jeg tok kvelden. Litt overraskende har jeg sovet litt dårlig i natt, men det har vel noe med varmen å gjøre. På en hverdag står jeg jo opp lenge før sola begynner virkelig å ta tak, så når klokka har passert 7 om morgenen begynner det virkelig å bli varmt i veggen/vinduet her. Så det er nok ikke særlig smart å legge seg seint om natta i disse tider, man får garantert ikke sovet tilsvarende lengre utover morgenen/formiddagen. I dag har jeg overhodet ingen planer, tar ting litt på sparket, men jeg har ihvertfall planer om å slappe av og ta livet med ro! Jeg kommer garantert til å spise litt is i dag! Må innrømme at det har gått noen liter med is etter at sommervarmen kom! Jeg har alltid is i fryseren som jeg kan kose meg med. Utrolig deilig med litt avkjøling i varmen! Avslutningsvis vil jeg ønske alle en riktig god helg og ikke minst en riktig god sommer!

Til slutt vil jeg nevne at det var en kollega som kommenterte at man ikke skulle bruke hvite sko her om dagen. Det er helt korrekt, man skal egentlig bruke svarte eller brune sko til uniformen. Men kollegaen syntes de hvite Converse-skoa var fine da! Vedkommende var også nysgjerrig på hvilken farge jeg skulle bruke neste uke og mente at jeg burde velge lilla. Men det har jeg nok ikke. Jeg har riktignok et par hvite Converse som er lilla på innsiden, men det blir kanskje ikke det samme?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/06/05/en-maned-igjen-til-min-sommerferie/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.