Onsøy stasjon

Nå er Onsøy stasjon riktignok ikke så lett å finne lengre, siden stasjonen ble revet sommeren 2007. Bildet til høyre er hentet på wikipedia commons og er tatt i 2006 før stasjonen ble revet. Nå er jeg ikke sikker på hvor stasjonen faktisk lå, men bygningen som jeg har tatt noen bilder av i dag må vel ha ligget i tilknytning til Onsøy stasjon? Samme farge på bygningen, advarselskilt om høyspenning og noe sier meg at stasjonen lå på grusplassen bortenfor denne bygningen? Det er kanskje noen andre som husker hvordan Onsøy stasjon var i forhold til denne bygningen? Jeg må innrømme at jeg ikke visste en gang at den ble revet i 2007. Men samtidig syntes jeg at den bygningen jeg fant nede på «Onsøy stasjon» ikke helt lignet på noe jeg forventet på finne på en gammel nedlagt stasjon. Ihvertfall ikke som eneste bygning.

Men nå har det jo blitt litt klarere når det viser seg at selve stasjonen ble revet for 3 år siden. Litt synd, men bygningen var kanskje i en så elendig forfatning at det ikke var annet å gjøre enn å jevne den med jorden? Onsøy stasjon ble faktisk åpnet så langt tilbake som i 1879, men ble omgjort til et fjernstyrt krysningsspor i 1983.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/06/06/onsoy-stasjon/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.