Converse All Star – Made in U.S.A.

Man skal ikke ha vært innom bloggen mange ganger før man har skjønt at jeg har litt dilla på Converse All Star. Litt over pari kan man vel trygt si. Jeg begynner etterhvert å få ganske mange forskjellige par med Converse All Star. Men som de fleste kanskje vet, gikk Converse konkurs i 2001 og ble kjøpt opp av av et eller annet selskap jeg ikke vet navnet på. I denne sammenheng ble også den siste Converse-fabrikken i U.S.A. lagt ned. All produksjon av Converse-sko ble derfor flyttet til Kina, Indonesia, Italia, Litauen og Vietnam. I juli 2003 ble Converse solgt til Nike for 305 millioner amerikanske dollar. Resten av historien til Converse kan man lese ved å klikke på Converse-linken ovenfor!

Det jeg derimot skal frem til er at alle mine Converse All Star-sko hittil har vært Asia-produserte. De er produsert hovedsaklig i Kina, men også noen i Indonesia og Vietnam. Og det er faktisk ikke likegyldig hvor i disse landene de er produsert, fordi de er litt forskjellig i størrelsen om de kommer fra Indonesia eller Kina. Jeg har en stund vært på utkikk etter et par Converse All Star Made in U.S.A. Det vil nødvendigvis si et par produsert før de gikk konkurs i 2001 og da har man to valg. Enten kjøper man et brukt par eller så venter man til man finner et par som en eller annen har hatt liggende i esken sin siden han kjøpte dem. Det kan være fordi man har fått den i gave og det ikke var de rette skoene for den personen. Uansett så vil det si at det er ett par gamle sko vi snakker om. Men det bør jo ikke bety noe. Jeg hadde ihvertfall satt meg som målsetning å finne meg et amerikansk produsert par Converse All Star sko!

Men samtidig var jeg ikke interessert i å betale så mye for dette paret. Som forsåvidt gjelder med alle sko jeg kjøper. Når det en sjelden gang dukker opp Made in U.S.A. utgaver av Converse All Star-skoa på ebay, har budrunden en tendens til å nå uante høyder og jeg har falt av lasset før auksjonen egentlig har begynt. Det gjelder faktisk uansett om skoene er nye, tilnærmet nye eller er godt brukte. Inntrykket mitt er at det faktisk er mer penger å tjene på å selge sine godt brukte, og da mener jeg godt brukte sko, enn helt nye sko. Jeg for min del var på utkikk etter ett nytt par, eller ihvertfall ett tilsvarende nytt par. Men 100% prikkfrie ville de nok uansett ikke være etter å ha stått «lagret» i 9-10 år eller mer. Men jeg fant altså ett par på ebay. Et par som tydeligvis ingen andre var interessert i, fordi det var overhodet ingen som gadd å legge inn et bud selv om startbudet var på 20 amerikanske dollar.

Derfor sendte jeg en melding til selgeren hvor jeg spurte om han var interessert i å selge dem for 10 amerikanske dollar pluss frakt. Det fikk jeg ganske raskt et positivt svar på, så han la ut skoene på nytt med en fast pris og med «kjøp nå» knapp. Nå kunne jeg kanskje ha ønsket meg at det var en litt annen farge og en størrelse mindre, men det er vel to grunner til at jeg klarte å få tak i dem til så lite som 10 amerikanske dollar. Hvis de hadde vært i en mer «normal» farge og i størrelse 11 eller 12 hadde de garantert gått til en mye høyere pris.

Jeg fikk skoene i posten tidligere denne uka og de ser uten tvil helt nye ut. Hvis noen i det hele tatt har hatt dem på beina, så har det vært innendørs bare for å se om de passer eller ikke. Men etter at jeg fikk dem har de blitt brukt noen dager og de er faktisk litt annerledes enn de asia-produserte skoene jeg har fra før. Både til det positive og det negative, spør du meg. Noe jeg forsåvidt har lagt merke til på bilder av disse amerikanske produserte skoene før, så virker de mer «håndlaget» enn hva man ser i dag. Skoene er nemlig ikke helt like og det er noen skjevheter her og der. Første gang jeg så det så trodde jeg at det var en feilproduksjon, det kan forsåvidt også hende at det har vært. Men de virker ihvertfall rimelig unike. For alt hva jeg vet, skulle de være slik og at det var nettopp det som gjorde at de var så populære. En annen ting jeg har lagt merke til er at selve skosålen er mykere enn de som er produsert i Kina, Indonesia og Vietnam.

Da har jeg omsider et Made in U.S.A. par av Converse All Star i «samlingen». Jeg har ingen store planer om å kjøpe flere, med mindre jeg skulle snuble over et godt kjøp. Det er vanskelig å gå forbi et godt kjøp, uansett hva det er, er det ikke?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/06/06/converse-all-star-made-in-u-s-a/

2 kommentarer

  • Jan Roar2 oktober, 2010 kl 15:50

  Heisann !

  Hvilken størresle er det du bruker ? Jeg har noen par med USA produserte All Stars hjemme ! Disse er noe falmet , men det er «the real Deal » 🙂 De er forresten rosa……og kanskje ett eller to par hvite…..

  • kak2 oktober, 2010 kl 15:57
   Forfatter

  Hei Jan Roar! 🙂

  Jeg bruker vanligvis størrelse 11 og 12 i Converse All Star. Jeg har et par i størrelse 13 også, men de er litt store, men da er det plass til noen gode varme sokker! 🙂

  Hvilken størrelse er Converse-parene du har liggende?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.