Converse ALL STAR

Det er vel ingen hemmelighet at jeg liker å ta bilder, det er noe jeg har drevet med i «alle år» og har også hatt det som yrke over flere år. Når jeg er ute på tur, tar jeg ofte bilder av både det ene og det andre. Enten jeg har med meg Nikon Coolpix S9, Fujifilm Finepix S6500 eller Nikon D70S. Sistnevnte har jeg bare med meg hvis jeg vet jeg skal ut ta bilder av noe konkret. Eller drar ut på tur fordi jeg vil ta bilder, men vet ikke helt av hva enda. Når jeg var på Kvernhuset ungdomsskole i går fikk jeg ett motiv jeg ikke kunne la gå fra meg. Kombinasjonen av Converse ALL STAR og alle disse stjernene på bakken ble en ganske morsom kombinasjon!

Forsåvidt litt tilfeldig at jeg hadde på meg Converse ALL STAR akkurat den dagen, men siden det er ett av favorittskopara mine, var det ikke bare flaks. Det var dog ikke bare bare å få tatt disse bildene i går. Der stod jeg med en masse stjerner på bakken, Converse ALL STAR på beina og Nikon D70S’en med Sigma 10-20 mm i hendene. Nå har det derimot begynt å komme «live preview» også på speilreflekskameraer, men det er ikke noe mitt (noe eldre) Nikon D70S har. Derfor var det litt av en utfordring å få tatt disse bildene. De ble vel mer eller mindre tatt i blinde, for å si det sånn. Men resultatet ble ganske bra og morsomt spør du meg.

Nå har jeg riktignok kommet ut av skapet mange, mange ganger, det er liksom ikke noe man gjør en gang og blir ferdig med det. Jo, man gjør det bare en gang til familien og nære venner, men hver gang man skifter jobb, treffer nye venner eller rett og slett stifter nye bekjentskaper, kommer man på nytt ut av det berømte skapet. Jeg for min del har ikke som vane å plumpe ut med det med det første, men jeg svarer ærlig hvis noen spør. Hvis det faller seg naturlig eller blir unaturlig, pleier jeg som regel å fortelle hvordan situasjonen er.

Nå skal jeg faktisk komme ut av skapet igjen, men denne gangen ett helt annet type skap. Det er ett skap jeg vet damer trives utrolig godt i, og det finnes også noen menn som trives godt der. Men det er vel ikke en like stor selvfølgelighet som det er med damer. Det er ihvertfall ikke inntrykket mitt. Det jeg skal frem til er at jeg liker sko, det vil si at jeg har ganske mange av dem. De aller fleste har sikkert noen å bytte mellom, men det er nok ikke alle som har flere skopar enn de faktisk klarer å bruke. Det er nok også en liten bieffekt av at jeg liker å handle på ebay. Noe jeg rett og slett har måttet bestemme meg for å legge litt på is for en stund. Det koster selvfølgelig penger, men det er også grenser for hvor mye (eller mange) sko man trenger.

De aller fleste har sikkert også sine favoritter, Converse ALL STAR er en av mine. I tillegg til Converse ALL STAR er også Adidas Superstar blant mine favoritter. Begge disse to skotypene har jeg opptil flere par av i forskjellige farger. Forløpig er det kun disse to merkene (Adidas og Converse) jeg kjøper. Har du noen favorittsko eller merker og hvor mange skopar har du? Eller er sko for deg bare en nødvendighet man har på beina?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/03/converse-all-star/

5 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Jahn-Ivar Emberland3 august, 2009 kl 20:49

  Eh… var litt spent på hva slags skap du skulle ut av… 😉

  Min favorittsko er faktisk Adidas Superstar… de sorte/hvite, men jeg har blå og røde også. Nå fikk jeg tak i brune her i Spania. Converse har jeg hørt er veldig populært… bør jeg sjekke dem ut?

  Trodde jeg var den eneste som likte Superstar nå… det er jo liksom noen tiår siden det var «populært».

  • Robban3 august, 2009 kl 21:15

  Jeg har tre par med joggesko og ett par finsko.

  Favortittskoa mine er noen hvite skatesko fra «Acer».

  Jeg har også ett par Reebok sko i blått/gult som jeg kjøpte på Europris for 200 spenn, veldig glad i de også, men bruker de ikke så ofte. Annet enn når jeg skal være pen men ikke så pen at det krever pensko.

  • kak3 august, 2009 kl 21:38
   Forfatter

  Hehe, det er jo en grunn til at jeg valgte akkurat «Jeg har kommet ut av skapet» på Twitter. De fleste vet nok at jeg har kommet ut av det «berømte skapet», så de lurte nok fælt på hva jeg hadde funnet på denne gangen.

  De som derimot ikke visste, regnet vel med at jeg stod frem som homofil. Men, det er jo gammelt nytt.

  Ikke værst at det er flere «kjente» der ute som også har Adidas Superstar som favorittsko. Jeg har flere hvite par med sorte striper og ett par med blå striper. I tillegg har jeg en del varianter av pro model, høy modell, superstar generation 2 osv. Det er nok ganske lenge siden Adidas Superstar ble populært, men den kommer nok aldri til å gå av moten, det er vel det man kaller en klassiker! 🙂 Ifølge wikipedia kom Adidas Superstar på markedet allerede i 1969.

  Når det gjelder Converse All Star, kom den på markedet allerede tilbake i 1917. Snakk om gamle sko! 🙂 Og de er fortsatt veldig populære, spesielt blant russen, jenter/damer og også en del av oss gutta/menn. Jeg har likt Converse All Star i veldig lang tid, men det er først de siste årene at jeg har kjøpt meg de originale. Når jeg var yngre gikk det i de billige kopiene. På ebay så får man tak i originalene til fornuftige priser også! 🙂

  Siden jeg spør andre om hvor mange skopar dem har, så får jeg vel spytte ut hvor mange jeg har selv også. Sist jeg telte kom jeg til tett oppunder 50 par.

  • Jahn-Ivar Emberland7 august, 2009 kl 13:47

  Wow… 50. Ja, da har du skapet fullt. Jeg har nok bare 20.
  Ellers er mine Adidas Superstar HELT annerledes enn de du tok bilde av…

  • kak7 august, 2009 kl 16:28
   Forfatter

  20 er ikke å kjimse av det heller, det er vel fler enn de fleste menn regner jeg med.

  De Adidas Superstar-inspirerte skoene jeg bruker på jobben ja, de ser på ingen måte ut som de originale Adidas Superstar. Men har flere par av de originale Adidas Superstar også! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.