Stille før stormen

At jeg liker å ta bilder, er vel ingen stor hemmelighet akkurat. Nå om dagen har det blitt en del mer fotografering enn på veldig lenge. Det er også tilfelle når jeg er på jobb. Jeg tar bilder av bussen der jeg måtte stå parkert  og ha tid til overs, jeg tar bilder av omgivelsene på Hvaler, det hender at jeg tar bilder av meg selv og i det siste har jeg også begynt å ta bilder av de skoene jeg har på meg. Jeg vet nå ikke hvor interessant dette er for alle og enhver, men det får dere bare leve med. I dag har det også vært en stille og rolig dag på jobben, hvor jeg var oppe kl 04:10 og begynte på Vesterøy kl 05:30. En ummenneskelig tid på døgnet å stå opp, spør du meg. Men nå er skoleferien heldigvis snart over.

For fra uka av er elevene tilbake på skolen og det blir fullt trøkk igjen på bussene. Nå blir det sikkert ikke fullt trøkk allerede fra mandag, da man ofte har en kort dag den første dagen, men fra tirsdag er vi nok tilbake til normalen igjen, tenker jeg. Jeg for min del skal kjøre ett midtskift mandag-torsdag, så jeg kommer ikke til å kjøre elevene til skolen, men det er nok noen elever som skal hjem med 12:40 og 14:35-bussen til Skjærhalden og 16:15-bussen til Torsnes.

På fredag derimot skal jeg kjøre 3 skoleturer på morgenen, før jeg har pause i 2-3 timer før det er på’n igjen med ordinær rutekjøring. Det jeg gleder meg aller mest til med «vinterplanen» er at det er slutt på jojo-jobbinga og ikke minst å stå opp kl 04:10 om morgenen. Å stå opp kl 04:10 er ikke så ille hvis man har nogenlunde lik arbeidstid flere dager på rad, men når man skal opp 04:10 den ene dagen og 9-10:00 den andre dagen og så 04:10 den tredje dagen igjen, da blir man rett og slett sprø etterhvert. Jeg har ihvertfall erfart at jeg bør ha en nogenlunde lik arbeidstid og døgnrytme for å fungere. En annen fordel med vinterplanen (Hvaler Diverse) er at det er mer variasjon på kjøringen enn det er på Vesterøy.

Si hva du vil om at enkelte skoleelever er en pest og en plage, men det er ganske behagelig å ha disse skoleturene innimellom hvor det ikke er noen billettering å bry seg om. Alle sammen har skolekjørt, ihvertfall de som har husket å ta det med seg. Men de par første ukene er det nok «fritt frem» på bussene for skoleevene fremover. Det tar litt tid før de får aktivert skolekortene sine, og i mellomtiden må vi bare la dem få være med, uansett om de har krav på gratis skolebuss eller ikke. Hvordan skal vi få sjekket det hvis skolekortene ikke er i orden enda? Det er nok enkelte elever som benytter seg av dette og reiser gratis med bussen selv om de ikke har krav på det. Men sånn må det bare bli de første ukene. Enda bedre er det når man får en buss uten billettmaskin. Da er det bare å åpne dørene og la elevene strømme inn akkurat som de vil. Men dette er først fra mandag av.

I dag har jeg tatt bilder fra Papperhavn, Vauer, Torsnes og Spjær. I tillegg har jeg tatt bilder av #131 som har vært min faste buss den siste uka. Det har også blitt ett bilde av meg som sitter og tenker og selvfølgelig noen bilder av skoene jeg har hatt på meg i dag. Det er som dere ser de samme som i går. Har vel ikke tenkt å ha dem som faste «jobbesko» fremover, men synes det har vært fint å bruke noen andre sko i det siste enn de «faste». De nye skoene har forøvrig ikke fått noen oppmerksomhet slik som var tilfelle i forrige uke. Men det er vel en viss fare for at man legger merke til dem her isteden!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/11/stille-for-stormen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.