Resö – stille før stormen

Etter å ha vært på Saltö og primært tatt lange eksponeringer, var det bare en halvtimes kjøring til Resö som ligger litt lengre syd. Det var like dødt på Resö denne dagen som sist jeg var der, den gangen var det fordi turistene hadde forlatt Resö etter sesongen. Nå var det nok litt mer stille før stormen. Det er jo snart sommer og da blir det nok my mer liv på Resö med en gang! Lokalbutikken Tempo var i det minste åpen denne gangen, så jeg fikk kjøpt meg litt å drikke og ikke minst en is! Det var ikke den varmeste dagen akkurat, men det var allikevel veldig godt med en is! Temperaturen i seg selv var ikke så værst, men det blåste såpass at det allikevel ble litt kjølig. Så det var uten tvil nødvendig å beholde genseren på! I motsetning til turen til Saltö tidligere på dagen, ble det primært ordinære bilder på Resö, men jeg tok et par bilder med LEE Big Stopper for å få en lengre eksponering her også.

Jeg hadde med meg stativet på hele runden på Resö og over på Lexö, men det ble bare til at jeg brukte det på bildene av «kompasset» på Lexö. Jeg har tatt bilder av dette tidligere også, men synes jeg fikk mye bedre bilder av «kompasset» denne gangen. Jeg valgte også å ta noen bilder på stativ og med LEE Big Stopper for å få en lengre eksponering. Bare for morro skyld valgte jeg å sette en delay på eksponeringen slik at jeg kunne stille meg på den andre siden av «kompasset» og bli med på bildet selv også. Men det er vel unødvendig å si at det ikke var så lett å sitte muse stille på huk i 30 sekunder? Hendene mine er skarpe og fine, men resten av meg har nok beveget litt på seg. Det jeg sleit mest med var kanskje å holde øynene åpne hele tiden, det ble nok litt hyppig blunking på slutten. For ikke å snakke om å holde et lurt smil i mer enn 30 sekunder?

Derfor valgte jeg også å ta et par ordinære bilder uten filter, men jeg synes dem begge ble litt artige, så jeg valgte å bruke dem begge to. Litt annerledes selfies med andre ord! På høydebildet jeg tok til slutt av «kompasset» hadde jeg klart å få med litt av stativet i bildet, det la jeg faktisk ikke merke til i søkeren når jeg komponerte bildet, men det var ikke noe problem å fjerne i Lightroom under redigeringen. Ellers ble det en del ordinære bilder fra båthavna og skjærgården ved Resö og Lexö. Tror ikke jeg klarer å bli lei av å ta bilder av fiskebåter, garn og annet stæsj som man finner på en typisk fiskebåthavn. Det ble også noen bilder borte på stranda rett nedenfor lokalbutikken som heter Tempo. På et slikt sted er det vel den rake motsetningen av Tempo vel?

Legg forresten merke til den falleferdige brygga som jeg tok en del bilder av, sist jeg var der var det fortsatt planker på brygga så det i teorien var mulig å gå ut på brygga, uten at jeg i min villeste fantasti hadde turt å bevege meg ut på den. Men nå var plankene tatt bort, og det er kanskje like greit? Brygga så og ser fortsatt ekstremt lite trygg ut. Alt annet enn tillitsvekkende for å si det sånn! Men bildemessig hadde jeg kanskje satt mer pris på at det fortsatt var planker på brygga, slik at det fortsatt så ut som ei brygge. Nå ser det bare ut som et rakleverk av et eller annet. Men utrolig artig med alle de grønne vekstene i vannpytten rett ved siden av brygga! Slikt gjør seg utrolig godt på bilder synes jeg! Så det er uhyre sjeldent at jeg går forbi en slik fotomulighet.

Saltö og Resö ble faktisk en ganske fin tur denne dagen, i løpet av de ni timene jeg var på tur, tilbragte jeg 19 mil bak rattet i bilen og gikk 7.665 skritt. Nå har jeg ikke med meg skrittelleren for at jeg skal oppnå å gå x antall skritt per dag eller noe, jeg synes bare det er litt artig å se hvor mange skritt det faktisk blir i løpet av de fototurene jeg har. Dette inkluderer også en liten tur innom Nordby kjøpesenter for å handle noen småting når man først var over grensa til Sverige. Det hadde jo vært dumt å ikke ta en tur innom når man først var der. Og det er jaggu stille og rolig og behagelig å handle i butikken når man er der en halvtime før stengetid! Det vil si etter at resten av senteret har stengt, det er bare matbutikken (og godebutikken tydeligvis) som har åpent. Da er det overhodet ikke noe problem å få seg en fin parkering og ingen lange køer i kassene. Akkurat som perfekt.

                                                                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/05/31/reso-stille-for-stormen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.