Sommerferien startet i Danmark

Årets sommerferie var booket og planlagt allerede i desember og den skulle starte syd på Jylland i Danmark. Jeg ser ingen grunn til å betale mangedobbelt så mye for å komme meg fra Gøteborg til Frederikshavn for å kunne reise til litt “normal” tid, så jeg valgte å reise på natta. Da slapp jeg unna med en brøkdel av hvor mye det koster å reise på morgenen. En annen fordel var at jeg da kunne sette av litt tid oppe i nord på Jylland for å besøke noen steder jeg kunne tenke meg å ta bilder av før jeg reiser sydover. Steder jeg ikke hadde tid til å besøke sist jeg hadde en runde på Jylland, nærmere bestemt i 2015. De fleste har sikkert skjønt at jeg snakker om militærhistoriske anlegg.

Jeg var i full jobb til og med fredagen før jeg skulle reise, så jeg hadde sørget for å pakke og få en del av bagasjen ned i bilen allerede. Siden sist jeg var på langtur har jeg bytta ut min Peugeot Partner med en Kia Sportage, som gjør at jeg har en litt større utfordring når det gjelder bagasjeplassen. Når man kjører en varebil, er det jo bare å hive inn alt man ønsker å ha med seg uten å tenke på hvor mye plass det tar. Man har jo plass til alt mellom himmel og jord. Men når man plutselig har en “personbil” igjen, det begynner å bli mange år siden, så må man tenke litt annerledes. Jeg skulle denne gangen også være på tur i 23 dager uten noen turer hjemom underveis. Det betyr at man må ha med seg rimelig mye “pikkpakk”. For ikke å snakke om klær.

Nå kan man selvfølgelig legge opp til å vaske klær underveis, men det gidder jeg rett og slett ikke å bruke tid eller energi på. Så jeg pakker med meg alle de skifta som er nødvendig i løpet av disse 23 dagene. Jeg har når jeg har vært på lengre turer som regel hatt med meg to kofferter, men nå var planen å bare bruke en koffert. Baki bilen får jeg lett plass til to kofferter hvis jeg hiver ut alt jeg har der fra før. Men det ønsker jeg ikke. Så da blir det en koffert baki og så hadde jeg kjøpt to “vanntette” bagger som jeg hadde planer om å ha i baksetet på bilen. I tillegg må jeg jo ha med meg fotoryggsekken, cpap, en bærbar pc og en masse “duppeditter” for å holde alt gående i 23 dager. Kofferten ble primært brukt til klær, og det ble ikke mindre enn 22 kilo klær!

Etter jobb på fredagen var planen å komme meg i seng ved 20-tiden og sove frem til midnatt. Nå fikk jeg riktignok ikke sovet alle disse fire timene, men sånn er det noen ganger. Men opp og hoppe ved midnatt og få i seg noe å spise og ta en dusj før man tar med seg de siste tingene ned i bilen og komme seg avgårde i retning Gøteborg. Jeg forlot garasjen 1.12 natt til lørdag, 12 minutter forsinket i forhold til min opprinnelige plan. Men jeg hadde planlagt nok tid, så det var ikke noe stort problem. Det regnet noe forferdelig flere steder på vei til Gøteborg som gjorde at jeg måtte senke farten betraktelig. Stena Line-ferga var fem minutter forsinka fra Gøteborg og vi var fremme i Frederikshavn kl 7.35. Og det regnet noe forferdelig når jeg kom frem til Løkken, som var første stopp denne gangen. Jeg kjørte umiddelbart ned til stranda for å ta en titt, det første militærhistoriske anlegget ligger på stranda nord for Løkken. Bildet i denne artikkelen er tatt nede på stranda med mobilen. På grunn av regnet, var det ikke mye matnyttig jeg kunne få gjort, foruten å ta meg en tur på butikken og få meg noe å spise.

Det tok vel 1,5 til 2 timer før det værste regnet hadde gitt seg og jeg kunne vurdere å ta turen ut med kameraet. Jeg må si at jeg hadde blitt passe irritert hvis hele denne dagen hadde regnet bort og ikke hadde hatt mulighet til å ta noen bilder i det hele tatt. Men været lettet og det ble ihvertfall godt nok vær til å ta bilder. Sol fra skyfri blå himmel er ikke en nødvendighet for min del, jeg foretrekker at det er litt skyer, det gjør himmelen mye mer spennende å ta bilder av! I tillegg blir det ikke så hardt lys som gir forferdelige slagskygger og enorm forskjell mellom høylys og lavlys. Etter at jeg hadde fått tatt en masse bilder på første stopp, mellom bygene, var det bare å komme seg videre til neste stopp.

Jeg bruker jo GPS’en til sånt, og før jeg visste ordet av det, var jeg i Arentsminde. Da måtte jeg selvfølgelig benytte anledningen til å svippe en tur innom noen kjente og hilse på. Jeg visste at de var “hjemme” nemlig. Men det var nok noen som ble litt overrasket når jeg kom innom, jeg har aldri vært der før og de var nok heller ikke helt klar over at jeg var i nærheten heller. Men det var et veldig hyggelig besøk, vi pratet om alt mellom himmel og jord. Mye om militærhistoriske anlegg, betong og slike ting, da det ble litt prat om hva slags planer jeg hadde for min 23 dagers sommerferie på kryss og tvers med min Kia Sportage! Mens jeg var i Arentsminde regnet det forøvrig noe forferdelig, så da hadde jeg nok måttet sitte i bilen og vente på oppholdsvær uansett.

Det ble to stopp til og en masse bilder før jeg kjørte non-stop nedover til Holsted som skulle være mitt hjem den neste uka! Sist jeg var på ferie og bunkertur i Danmark hadde jeg Blokhus som “base”. Da var det jo litt grenser for hvor langt syd jeg kunne reise før det begynte å bli unødvendig langt å kjøre frem og tilbake. Ikke det, jeg kom så langt syd som Bovbjerg fyr og Thyborøn festning! I tillegg til en sommerferie på 23 dager har jeg også hatt en høstferie i midten av september, og dette har resultert i tilsammen 18.399 bilder. Jeg har med andre ord litt å jobbe meg igjennom. Men det skal bli gøy å gå igjennom alle bildene og presentere det fortløpende her! I mellomtiden, her er min forrige runde på Jylland i 2015:

Ferie og bunkertur til Blokhus i Danmark (11.09.15)
Bangsbo fort i Danmark (06.09.15)
Skagen festning og fyr i Danmark (30.08.15)
Den Tilsandede Kirke i Danmark (29.08.15)
Hirtshals fyr og festning i Danmark (29.08.15)
Støttepunkt ved Lønstrup i Danmark (25.08.15)
Rubjerg Knude fyr i Danmark (24.08.15)
Støttepunkt ved Oddesund i Danmark (23.08.15)
Thyborøn festning i Danmark (23.08.15)
Ferring kirke i Danmark (22.08.15)
Bovbjerg fyr i Danmark (22.08.15)
Hanstholm festning i Danmark (17.08.15)

I fjor hadde jeg også en tur til Danmark, men da København. Da utforsket jeg Sjælland, Fyn og Langeland:

Kastrup strandpark i København (01.10.16)
Gatelangs i København (01.10.16)
Gedser Odde og fyr i Danmark (18.09.16)
Masnedø fort i Danmark (16.09.16)
Stevns fyr og missilbatteriet i Danmark (16.09.16)
Stevnsfort i Danmark (10.09.16)
Egeskov slott i Danmark (07.09.16)
Langelandsfort i DanmarkLangelandsfort i Danmark (04.09.16)

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2017/11/04/sommerferien-startet-i-danmark/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.