God Jul, nå har jeg startet juleferien!

Det er ikke noen tvil om at det har vært utrolig deilig å ha fri hver eneste helg etter at jeg begynte å kjøre fast på Vesterøy. Når jeg kjørte i «byen» var det veldig sjeldent at jeg hadde fri både lørdag og søndag, jeg jobbet som regel en av dagene. Men nå som jeg sitter på en fast plan og er stasjonert på Vesterøy, får jeg i hovedsak «være i fred». Ikke det, hvis jeg hadde ønsket å jobbe mer, så hadde jeg sikkert fått det. Men jeg må innrømme at det har vært utrolig deilig å jobbe ett snitt på 37,5 timer i uka i snart 3,5 måned nå. Fri hver eneste helg og aldri på jobb noe seinere enn kl 18.

Men når jeg parkerte bussen på Nesset rett over kl 14 i dag startet jeg min juleferie. Julaften kjøres det lørdagsruter som slutter i 14-15-tiden, men vi på Vesterøy har ingen lørdagsskift. 1. juledag er alle ruter innstilt. 2. juledag kjøres det vanlige søndagsruter, men vi på Vesterøy har ingen søndagsskift. På torsdag og fredag har jeg ett skift som kun består av skolekjøring, og siden det er skolefri, kjøres ikke disse skiftene. På nyttårsaften og 1. nyttårsdag er det samme leksa som med jula. Det vil si at jeg nå ikke skal på jobb igjen før onsdag 2. januar! Det skal jaggu bli deilig! Da får jeg i tillegg en veldig pen start etter juleferien. Jeg jobber som vanlig på onsdag, har faktisk fri på torsdag og på fredag har jeg ett midtskift som begynner kl 12 og slutter kl 18.

Jeg er ikke helt klar til jul enda, men alle julegavene er kjøpt inn. Flesteparten av julegavene ble kjøpt inn på lørdag og den siste ble kjøpt inn i Sverige i dag. På samme tur i Sverige ble også skinkesteka på 2,7 kilo kjøpt inn! Resten av julematen og andre ting & tang man trenger i løpet av jula blir kjøpt inn i morgen. I tillegg er jo butikkene åpent som normalt torsdag, fredag og lørdag neste uke.

Vi har blitt bedt bort på juleaften, men vi har ingen planer om å gjøre den megatabben å ikke lage noe julemat selv. Det blir utrolig tafatt i romjula når man ikke har rester av deilig julemat! Jeg er ikke helt sikker enda, men regner med at det blir full julemiddag her hjemme på søndag, slik at vi har rester til romjula. På julaften skal vi opp til foreldrene mine, mens på 1. juledag skal vi i bursdagen til Julie som jeg er onkel til. Resten av romjula er det ikke lagt noen spesielle planer for. Nyttårsaften er vi derimot bedt bort til et vennepar av oss. Det vil si at vi også i år får se nyttårsrakettene fra Kapellfjellet ved Fredrikstad-brua!

Jeg vil med dette ønske dere alle en riktig god jul og ett godt nytt år! Det skal bli utrolig deilig, men sikkert også litt uvant å ha sammenhengende fri i 1,5 uke! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/21/god-jul-na-har-jeg-startet-juleferien/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.