Speilblanke veier

Etter at det begynte å slippe og gli litt i noen svinger på min tur ned til Bukta (Papper) på Vesterøy kl 13:45 i går, var jeg spent på hvordan føret ville være i dag. Det skiftet jeg kjørte i går og i dag består av 3 runder rundt hele Vesterøy (Utgårdskilen, Papperhavn og Bukta). Den første turen til Bukta er kl 6:15 om morgenen. Når jeg stoppet på Nesset kl 6:15 for å starte opp bussen til min kollega som skulle begynne kl 6:50 hadde jeg store problemer med å holde meg på beina. Jeg ble mildt sagt litt skeptisk til hvordan føret ville være nedover til Bukta og Papper. Men jeg ble litt beroliget av midten av kjørebanen var våt.

Det var som jeg trodde, de hadde vært ute med saltbilen tidlig fredag morgen og veiene var helt strøkne å kjøre på rundt hele Vesterøy! Heldigvis. Slik vær som vi har nå om dagen, det vil si fuktig tåke med ett par-tre minusgrader gjør veiene speilblanke hvis man ikke salter eller strør. Det merker man veldig fort hvis man kommer på en sidevei eller en del av veien som ikke har blitt saltet! Jeg fikk forøvrig høre at en kollega som hadde vært nede i Bukta kl 16:25 hadde hatt problemer med at det slapp både her og der.

Jeg opplevde forøvrig at det glapp på ett par-tre steder i Torsnes i går også, på sløyfa om Nes og Torsø. I dag fikk jeg en telefon fra Borg Buss før jeg startet på Torsnes-turen, hvor jeg ble bedt om å droppe å kjøre om Roppestadlia og kjøre rett til Humlekjær. Jeg ble også bedt om å ringe en kollega av meg som var på vei rundt Torsnes idèt jeg skulle starte på min tur. (kl 8:35 og 9:15 turene) Kollegaen kunne melde at det var speilblankt i Roppestadlia og at det var veldig glatt både her og der. Det var også veldig glatt ned Holm-bakken. Vi ble derfor enige om at jeg skulle droppe både Nes, Roppestadlia og Torsø og kjøre direkte til Holm.

På Holm ventet jeg til mellomtiden på Holm før jeg kjørte videre til Fredrikstad. Jeg går ut ifra at kommunen tok turen med saltbilen etter dette. Det er utrolig kjipt at de i utgangspunktet bare salter til kirken (Holm), og dropper hele resten av ruta vår. Når de først var ved kirken, kunne de i det minste sørga for å salte Holm-bakken. Det ble tidligere i dag nevnt et eller annet navn på denne bakken, men det navnet husker jeg ikke nå. Men de aller fleste vet hvilken bakke man snakker om når man sier bakken ved Holm. Jeg hørte forøvrig at det også hadde vært problemer ned til Øyenkilen i Onsøy og Bølingshavn på Kirkeøy. Dette er forøvrig første gang jeg har måttet droppe å kjøre deler av en rute pga glatt føre. Det har skjedd en gang tidligere at jeg har blitt forhindret fra å kjøre hele ruta, det var også Torsnes, den gangen var det ett tre som hadde blåst ned og sperret veien mellom Torsø og Langvik. Jeg måtte derfor rygge 2,5 kilometer tilbake til Torsø for å få snudd bussen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/21/speilblanke-veier/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.