Fergeforbindelse fra Nabbelund på Öland til Gotland

På vei nordover på Öland hadde jeg også planer om å se andre ting enn vindmøller også, men Nabbelund var det helt tilfeldig at jeg svingte innom. Men i et kryss valgte jeg ihvertfall å svinge til høyre istedenfor å svinge til venstre. Litt tilfeldigheter skal til innimellom for å finne fotomotiver. I Nabbelund i Grankullaviken ble brukt til tømmertransport på starten av 1900-tallet og frem til 1950-tallet før virksomheten ble lagt ned. I 1959 ble det startet opp fergetrafikk mellom Nabbelund og Gotland. På Gotland har man både brukt Klintehamn og Visby som havn. Det er restene av den gamle trebryggen som jeg har tatt mest bilder av. Det er en mer moderne brygge der også. Destination Gotland startet opp fergetrafikk fra Nabbelund i 2007, men det ble kortvarig da denne forbindelsen ble lagt ned den 23. juli 2009 etter at to av rederiets ferger hadde kollidert i Nynäshamn. Gjestehavna og fiskehavna ble forøvrig lagt ned av Borgholms kommune den 18. mars 2008.

Når man ser på bildene jeg tok ved Nabbelund, er det nok unødvenig å si at det var surt og kaldt som fy. Jeg må innrømme at jeg overhodet ikke hadde sett for meg at det skulle være så surt i påska, så jeg hadde ikke tatt med meg hansker. Jeg prøvde å ta i bruk et par tynne hansker jeg hadde liggende i bilen. Det hjalp litt, men de var ikke foret, så det tok ikke så lang tid før det også ble rimelig kaldt. Det var derfor mer fristende å ha hendene i lomma enn å ta bilder. Men bilder må jeg jo ta! Når man er i Nabbelund, helt innerst i Grankullaviken, ser man også nord til fyret Långe Erik som var mitt neste mål for dagen! Legg forøvrig merke til hvor møkkete bilen blir etterhvert på turen på Öland! Jeg tror forøvrig at jeg bør notere bak øret at jeg bør ha med meg noen hansker uansett jeg venter at det skal være surt eller ei. Med unntak av om sommeren, da lever man jo i håpet at man skal slippe!

                                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/16/fergeforbindelse-fra-nabbelund-pa-oland-til-gotland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.