Sjette kjøretime i bussen

Etter en tre ukers pause fra busskjøring med full fokus på teorikurs og teoriprøver har jeg idag vært en tur ute i bussen igjen. Det startet med den daglige sikkerhetskontrollen selvfølgelig, hvor det ble avdekket at sideblinklysene på begge sider ikke blinket. Blinklysglassene ble derfor skrudd av for å sjekke pærene, begge pærene så ut til å ha gått. Vi skrapet også av litt irr på polene for å gjøre at det ble bedre kontakt mellom lyspæra og polene. Siden vi ikke hadde noen reservepærer av den typen tilgjengelig kjørte vi til Esso-stasjonen nede på Rolvsøyveien. Vi benyttet også anledningen til å fylle diesel på bussen. Vi måtte derfor kjøre inn den andre innkjøringen og rundt på baksiden av bygget og opp ved dieselpumpa for lastebiler og store kjøretøy. Kjørelæreren var litt usikker på om bensinmålernåla fungerte som den skulle, siden den hadde stått på halv tank i lang tid. Jeg er usikker på hvor stor dieseltanken er, men vi fikk plass på 300 liter diesel.

Bensinstasjonen hadde dog ikke den typen lyspære vi trengte. Vi hadde derfor ikke noe annet valg enn å kjøre til neste bensinstasjon. Siden vi skulle til venstre fra bensinstasjonen valgte jeg å kjøre til høyre mot rundkjøringen for å snu istedenfor å måtte stå og vente i en evighet for at det skulle bli klart. Men når det ble klart for å kjøre til høyre ble det jaggu klart til venstre også, men siden jeg hadde gitt tegn for å kjøre til høyre, kjørte jeg til høyre og snudde i rundkjøringen. Vi kjørte så Rolvsøyveien ned til trafikkstasjonen. Jeg kjørte rundt trafikkstasjonen og parkerte langs ved gresset, mens kjørelæreren gikk bort til Shell-stasjonen for å kjøpe lyspærer. De hadde lyspærer, dog bare 10 watt. Bussen skal ha 15 watts pærer. Men det var derimot ikke noe liv i de nye pærene. Vedkommende som har ansvaret for reparasjon og vedlikehold av bussen har derfor i oppgave å få liv i blinklysene før jeg har oppkjøring på mandag!

Fra trafikkstasjonen kjørte vi mot Fredrikstad og tok til høyre opp forbi Røde Mølle, så videre til venstre ned mot Fredrikstad sentrum. Så i retning Hvaler igjennom sentrum og i retning Svinesund over Fredrikstad-brua. Vedlikeholdsarbeidet på brua er satt igang igjen, og det ble derfor litt trang slalomkjøring på den ene siden av brua. Jeg kjørte så tvers igjennom den første og snudde i den neste rundkjøringa for å kjøre over brua igjen. Rett igjennom rundkjøringen ved brannstasjonen igjennom sentrum, tvers igjennom Domus-krysset og rundt Torvbyen i retning Sarpsborg. Vi kjørte også innom en av busslommene ved Leie langs Rolvsøyveien. Så var det strake veien opp til Rolvsøy for å parkere bussen.

Det ble derimot litt mer jobb enn vanlig, da de hadde lastsikringskurs på plassen idag. Det hadde i grunn ikke vært noe problem, var det ikke for at Olav Ødegaard hadde to lastebiler på plassen for å hente tre containere i tillegg. Jeg måtte derfor rygge ut og inn mot inngangen til fritidsklubben, kjøre frem og ut i veien og så rygge hele veien tvers over plassen og inn på plass. Dette imellom en lastebil med henger og en rekke personbiler som stod parkert nedover på plassen. Men jeg kom greit på plass, måtte bare justere bittelitt når mine speil kom på høyde med speilene på lastebilen. Jeg merket dog at det var 3 uker siden sist jeg hadde kjørt buss, men det tok ikke lang tid før jeg var i den «rytmen» som kreves for å kjøre ett stort kjøretøy. Alt går roligere og må planlegges mer enn man er vant til med personbil. Hvis man ser fremover og planlegger kjøringen går alt så mye bedre, både for meg som kjører bussen og for andre som må forholde seg til den svære bussen i trafikken. Siden det ble litt «knoting» idag ble det bare 23 kilometer kjøring. I morgen er det gjennomgang av sikkerhetskontroll av bussen fra kl 08:00. Da skal vi gjennomgå alt som vi kan risikere å bli spurt om eller bedt om å forklare som har med sikkerhetskontroll av bussen å gjøre. Såvidt jeg har forstått, kan det også være å legge på kjetting på bussen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/20/sjette-kjoretime-i-bussen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.