Tredje kjøretime i bussen

Jeg har idag hatt min tredje (doble) kjøretime i bussen. Den skulle opprinnelig vært fra 11:30, men kjørelæreren ringte i går og lurte på om jeg hadde mulighet til å starte kl 9:30 isteden. Inget problem for meg det! 🙂 Mens kjørelæreren avsluttet med forrige time (på lastebil) foretok jeg den daglige sikkerhetskontrollen av olje, dekktrykk, lys og utfylling av «skive». Turen idag skulle bestå av enda mer øving på plassering i kryss og rundkjøringer i tillegg til flyten sammen med andre trafikanter. Vi kjørte derfor nedover Rolvsøyveien, hvor det er den ene rundkjøringen etter den andre, nedom Fredrikstad sentrum, forbi politistasjonen, igjennom Domus-krysset og igjennom rundkjøringen ved brannstasjonen i retning Hvaler.

Må fortelle om en liten episode i Domus-krysset: Jeg kommer ut i krysset med bussen og venter bare på at en eldre dame som kommer fra høyre og skal svinge til venstre. Når hu ser den store bussen komme, stopper hun opp og begynner å rygge midt i krysset. Bak står det jo enda en bil, og her kunne det jo ha skjedd litt av hvert. Jeg vinker henne derimot frem og hun kommer seg avgårde, i riktg retning denne gangen! Å rygge litt tilbake hvis man bare har kjørt litt ut i krysset og hvis det er ingen biler bak er en ting, men å begynne å rygge tilbake med biler bak når man allerede er midt ute i krysset? Man skal se mye rart! 😉

Så fort jeg var over Kråkerøybrua kjørte vi mot Rød og rundt den veien før vi kom ut på riksveien igjen ved Kråkerøy kirke. Så kjørte vi tilbake mot Fredrikstad og over Kråkerøybrua. I den andre svingen etter brua ved Domkirken ble det derimot rimelig trangt, bilene i motgående felt stod tekkpakket i kø. Det ble derfor litt trangere enn normalt, og jeg måtte legge meg så nærme de i motgående felt som mulig og samtidig prøve å få med meg bakhjula på bussen igjennom svingen uten å komme opp på fortauet. Det ble det derimot for dårlig plass til og det ble en bitte liten tur opp på fortauet i dette krysset. Siden kantene er ganske snille i denne svingen og jeg i tillegg holdt en veldig lav fart, gikk det bra allikevel.

Så var det en den samme runden igjennom sentrum en gang til for så å kjøre i retning Svinesund istedenfor Hvaler når jeg kom tilbake til brannstasjonen. Det vil si tvers igjennom de to rundkjøringene og over Fredrikstadbrua. Tvers igjennom den første rundkjøringa og rundt og tilbake i den neste. Deretter innfartsåra mot sentrum og i retning Sarpsborg opp til Rolvsøy hvor bussen står parkert for å rygge den på plass igjen. Jeg fikk skryt for at jeg hadde blitt mye flinkere på mykere giring idag, og fortalte også at jeg hadde vært mer obs på å gire så mykt som mulig idag. (mykt = ingen skal merke at jeg faktisk girer) Kjørelæreren synes fortsatt at jeg kan bli flinkere til å gjøre enda mykere bevegelser med rattet, noe vi skal sette enda mer fokus på i neste kjøretime, som blir allerede i morgen kl 9:30. Vi skal også ha fokus på plassering inn og ut av rundkjøringer. Man skal prøve å kjøre så effektivt som mulig hvor man har behov for å ratte så lite som mulig, men allikevel komme seg rundt i rundkjøringen i riktig fil og ta hensyn til både medtrafikanter og kantene langs veien! Jeg tilbakela forøvrig 37 kilometer med bussen idag.

Timen jeg egentlig skulle ha på mandag har blitt strøket til fordel for timen i morgen. Kjøretimen på onsdag kl 9:30 gjelder fortsatt, i tillegg har vi satt opp 6 timers (4,5 klokketime) sikkerhetskurs på vei torsdag neste uke fra kl 10:00. Sikkerhetskurset gjennomføres den torsdagen hvis jeg iløpet av evalueringstimen (siste halvdel av kjøretimen på onsdag) konkluderer med at jeg er ferdig med trinn 3 av kjøreopplæringen til klasse D. Hvis jeg ikke har misforstått er det kun ulykkesberedskapen (og brannøvelsen) den 22. september som gjenstår av det obligatoriske når jeg har vært igjennom sikkerhetskurs på vei. Jeg kan selvfølgelig ikke kjøre opp før jeg har bestått teoriprøven, som kan tas tidligst 12. september.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/23/tredje-kjoretime-i-bussen/

1 kommentar

    • Arild Kristiansen23 august, 2006 kl 18:30

    Hei Ken.Fine kjøreevalueringer,dagbøker du skriver.Flott jobba,kjørt.Her går det «unna» kjønner jeg.Det er bra.Får selvtillit også av slikt.Fikk akkurat høre fra Turid at du «rusla» rundt i distriktet i dag.Hadde planer om en tur til barnebarna i kveld men de er ikke hjemme.(he he litt sideprat)Du får ha lykke til med neste kjøretime.Hils Anders.Kanske han kan satse på Nettbuss?He He

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.