Min tredje tur til Rügen i Tyskland

Jeg hadde egentlig planlagt en tur til Bergen, for jeg hadde allerede i fjor bestemt meg for å reise mer i Norge i år. Jeg hadde derfor planlagt en lengre tur til Bergen. Jeg hadde også gjort en del forarbeid på steder jeg kunne tenke meg å besøke. Men værvarselet for Bergen ble bare værre og værre. To dager før jeg skulle reise var det meldt ikke mindre enn en uke med konstant regn. Og regn har jeg sett før, så det gidder jeg ikke å betale for å oppleve. Derfor ble turen til Bergen avbestilt to dager før avreise. Jeg fikk derfor det litt travelt med å finne på noe annet kan du si. Jeg hadde også valgt å beholde vinterdekkene på bilen fordi jeg skulle kjøre over fjellet til Bergen. Når jeg nå da begynte å se på turer sydover isteden, hadde jeg det også ganske travelt med å få på sommerdekkene. Og siden dekkene mine ligger hos Vianor, er man avhengig av at de faktisk har tid til å hjelpe meg.

Og de hadde mildt sagt mye å gjøre, men jeg klarte å få det til med en “drop in” time mellom to andre kunder lørdag morgen. Lørdag (21. april) var dagen jeg egentlig skulle reise til Bergen. Etter å ha fått på sommerdekkene rundt 9.30 var jeg ute og kjørte en liten tur før jeg kom meg hjem for å se om jeg kunne “lande” en ny tur for ferieuka jeg hadde planlagt i april. 1. mai var på en tirsdag i år, så jeg hadde også tatt ut en ekstra fridag på mandagen for å forlenge denne ferien. Jeg hadde sett på litt forskjellige destinasjoner, men det var uten tvil Rügen som skilte seg ut, både fordi det var et sted jeg kunne tenke meg å reise til igjen etter å ha vært der i oktober 2016 og september 2017, og fordi det var hyggelige priser. Klokka 10.42 var fergebillettene i boks og klokka 12.38 var overnatting i boks. Denne gangen skulle jeg til Sellin og benyttet booking.com for aller første gang. Jeg bruker vanligvis hotels.com, men denne gangen var det mye å spare på nettopp det hotellet med å benytte booking.com isteden.

Og det var bare 14 timer til avreise! Ferga legger fra kai i Trelleborg kl 9.45 på søndager. Vanligvis har jeg dratt på lørdager og da har ferga lagt fra kai kl 8.00. Litt senere var jeg ute for å få vasket bilen, slik at den så nogenlunde ut. Når jeg var på vei hjem derfra ringer jobben og vi hadde hatt en hendelse som verneombudet automatisk blir informert om. Jeg rykket derfor ut for å ivareta vår sjåfør. Jeg brukte den tiden som trengtes og var på vei hjemover igjen etter 2,5 time. Da var det høyst på tide å komme seg hjem og pakke kofferten. Jeg hadde et håp om å komme meg i seng ved 21-tiden på kvelden slik at jeg kunne få meg litt søvn ihvertfall før vekkerklokka skulle ha meg opp igjen kl 1.30 på natta.

Jeg var oppe og hoppet ved 1.30-tiden på natta og det var bare å komme seg i gang med å spise, dusje og gjøre de siste forberedelsene og få pikkpakket mitt ned i bilen. Jeg kom meg avgårde kl 2.38 på natta i retning Trelleborg. Etter halvannen time var det på tide for et stopp for å tømme tanken. Jeg kjøpte også med meg en baguett med cyrrykylling (som vanlig) som jeg tenkte å spise når jeg kom frem til Trelleborg. Når jeg kommer ut fra bensinstasjonen står det en rev mellom pumpene og titter på meg. Jeg stoppet opp litt og tittet tilbake. Jeg hadde overhodet ikke forventet at det skulle stå en rev rett utenfor døren og glo. Den ble ikke redd av at jeg kom heller, men jeg gikk pent tilbake til bilen. Reven ble fortsatt stående og titte. Når jeg kom kjørende med bilen derimot lusket den pent vekk derfra igjen. Klokka er nå 4.14.

På starten av turen krøp temperaturen ned til minus 1  grad, men litt før Uddevalla kommer det en utrolig tykk tåke. Det er første gang jeg plutselig befinner meg ute på Uddevallabron uten å ha sett den på forhånd. Det var nesten som å kjøre i blinde. Jeg kjører mye saktere enn det fartsgrensen tillater. Denne tåka måtte jeg slite med en stund før den letta når jeg kom lengre sydover. Jeg kjører nesten helt alene på veiene og det er først når jeg begynner å nærme meg Malmø rundt klokka 7.30 at det begynte å bli litt trafikk. Når jeg tok av mot Trelleborg var det bare 15 minutter igjen til jeg var fremme.

Fremme i Trelleborg var jeg kl 8.07 søndag morgen. Jeg hadde tilbakelagt 514 kilometer med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,58. Jeg ble sittende i bilen på kaia en stund, blant annet fikk jeg spist baguetten jeg hadde kjøpt tidligere på turen. Vi kjørte ombord på ferga ca en time før avgang. Jeg gikk rett ut på dekk og fant meg en stol jeg kunne sitte i. Det var strålende sol og et fantastisk vær i Trelleborg! Det var ikke så høy temperatur i skyggen, men når man satt i sola var det rett og slett helt nydelig! Vi la fra kai kl 9.44 og jeg var for tredje gang på vei til Rügen med Stena Line! Jeg tok litt bilder og satt ute en stund før det begynte å bli såpass friskt at det ikke var noe særlig behagelig å sitte ute lengre. Da trakk jeg inn på ferga og fant meg en lenestol å sitte i. På Stena Line sin FS Sassnitz har de både et rom med lenestoler som man må forhåndsbestille (og betale for) på forhånd og de har et rom som er gratis. Jeg har aldri hatt noen problemer med å finne meg et sted å sitte i dette (gratis) rommet. Stolene ser enda mer behagelig ut i det andre rommet, men det har fungert fint for meg. Hvis man kommer to eller flere, kan det sikkert være en større utfordring å få seg plass her, med mindre man går direkte til rommet og sørger for å få seg sitteplass.

Vel fremme i Sassnitz tok det litt tid før vi kom oss av ferga. Jeg kjørte direkte til Residenz Seeblick som jeg hadde booket en 40 kvadrat leilighet på. Jeg måtte bare finne en minibank først. Og jeg fant en rett ved hotellet til syvende og sist. Det virker som dette overnattingsstedet vanligvis benytter seg av bankoverføring, mulig det bare gjelder tyske kunder, for jeg fikk en epost med instruksjoner om dette på tysk. Men det er jo vanskelig å fikse dette på så kort varsel i helga. Så jeg sendte en melding til hotellet for å sjekke hvordan jeg skulle betale. Og jeg kunne betale ved innsjekking, men de tok bare kontanter. Derfor måtte jeg “rane” en minibank før jeg kom frem til hotellet. Residenz Seeblick ligger som nevnt i Sellin ute ved østkysten på Rügen, og det var bare 200 meter ned til piren i Sellin! Jeg ville derfor bo mye mer sentralt enn jeg hadde gjort på de to første turene til Rügen.

Siden dette var en leilighet var det ikke snakk om frokost på hotellet, det måtte jeg ordne selv. Men det så jeg ikke på som noe problem. Jeg hadde også gjort et veldig godt kjøp på denne leiligheten, i forhold til hva den vanligvis går for. Men jeg hadde nok litt flaks med at jeg booket i siste litten og at hotellet prøvde å fylle opp litt for å få bedre belegg i slutten av april. Men jeg må si at jeg ble litt overrasket når jeg ikke fikk lov til å ta ut hele beløpet jeg trengte i minibanken til Sparkasse Vorpommern. Men jeg tok ut det jeg fikk lov til å ta ut og satt inn kortet en gang til og prøvde å ta ut det samme beløpet en gang til, og det gikk heldigvis. Hvis ikke måtte jeg ha prøvd å finne enda en minibank for å få ut nok penger til å betale for hotellet. Når jeg booket dette hotellet syntes jeg at booking.com hadde “smurt på” noe veldig når det kommer til kurtaxe (turistskatten) jeg skulle betale. Booking.com mente at jeg måtte betale 37 euro, noe som hørtes veldig voldsomt ut. Tidligere har jeg betalt 1,5 euro per natt og i september betalte jeg 2 euro per natt. Men denne taksten varierer litt fra by/område til by og selvfølgelig om man er i eller utenfor sesong. Jeg endte opp med å bare betale 14,40 euro i kurtaxe til syvende og sist. Så da ble det faktisk enda litt billigere enn jeg hadde sett for meg.

Jeg hadde også sett på et annet overnattingssted på Rügen, en leilighet via Novasol på Ummanz. Jeg hadde faktisk også prøvd å booke dette stedet, men når jeg skulle betale fikk jeg en feilmelding og klarte aldri å fulllføre bookingen. Litt skeptisk ble jeg også når de hadde reservert 1 krone fra kortet mitt. Men jeg fikk etterhvert bekreftet fra Novasol at ingen booking hadde funnet sted og at jeg ikke ville bli belastet for noe som helst. De lurte selvfølgelig på om jeg ville booke stedet manuelt isteden. Men jeg endte som sagt opp med å heller betale litt ekstra for leiligheten hos Residenz Seeblick i Sellin isteden. Da ville jeg få en større leilighet (40 kvadrat mot 35 kvadrat), wi-fi inkludert og ikke minst en bedre beliggenhet! Residenz Seeblick ligger bare 200 meter fra stranda og piren i Sellin og man lå helt tett på det meste som skjer i Sellin egentlig.

Selv om jeg hadde sjekket inn på hotellet, betalt og fått nøkkel og det hele, hadde jeg lyst til å ta meg en liten tur på øya før jeg slo meg til ro og “installerte” meg i leiligheten. Jeg kjørte meg derfor en liten tur til Binz og Prora og tok noen bilder av bilen. Vel tilbake til hotellet gikk jeg meg en liten tur ned til “gågata” på vei til piren og tok noen bilder der også. Jeg besøkte ikke Sellin når jeg var på Rügen sist september, men jeg var en tur i Sellin når jeg var på Rügen for aller første gang tilbake i oktober 2016! Til slutt valgte jeg å roe ned resten av kvelden i leiligheten og installere meg der. En ny dag med nye muligheter ventet dagen etter! Siden dette var en tur som ble bestemt og booket bare 14 timer før avreise, så sier det seg selv at jeg ikke hadde fått planlagt noe særlig på forhånd. Men det ville jeg ta på strak arm. Ikke noe problem!

Den første dagen på Rügen hadde jeg kjørt 135 kilometer og hatt et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,47. Det ble også 4.674 skritt i løpet av reisedagen.

Her er det jeg besøkte sist jeg var på Rügen:

Hjemreise fra Rügen (10.03.18)
Schaprode på Rügen (10.03.18)
Båthavna i Neuhof på Rügen (10.03.18)
Fargesprakende solnedgang over Peenetal i Tyskland (09.03.18)
Tysklands eldste bevarte pir i Ahlbeck (08.03.18)
Kia-forhandler i Stralsund (08.03.18)
Solnedgang over Reddevitzer Höft på Rügen (08.03.18)
Mørke skyver over Thiessow på Rügen (07.03.18)
Utviklingen av V-1 og V-2 raketter i Peenemünde i Tyskland (04.03.18)
Dranske på Rügen (04.03.18)
Vindstille ved Wreenchen på Rügen (04.03.18)
Göhren på Rügen (04.03.18)
Ny tur til Prora på Rügen (03.03.18)
Ny tur til Rügen i Tyskland (03.03.18)

                                                                                                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/17/min-tredje-tur-til-rugen-i-tyskland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.