Göhren på Rügen

Etter en ny tur til Prora på Rügen tok jeg turen videre til Göhren som ligger en halvtime lengre syd på Rügen i retning Thiessow. I likhet med alle andre byer på Rügen er også dette en liten by, den har 1.245 innbyggere. Bergen auf Rügen er vel den byen med flest innbyggere med sine 13.618. Til sammenligning har Sassnitz 9.485 innbyggere og Putbus har 4.334 innbyggere. I likhet med veldig mange andre byer på Rügen har også Göhren også sin egen pir. Dagens pir ble bygget i 1993 og er totalt 350 meter lang, hvor 270 meter stikker ut i Østersjøen. Den første piren derimot ble bygd i 1898 og var 1.002 meter lang. Men denne piren ble ødelagt under første verdenskrig. Den første piren ble bygd syd på stranda, mens det ble bygd en ny 500 meter lang pir nord på stranda. Denne var fortsatt i bruk tidlig på 1950-tallet. Men jeg vet ikke når denne ble revet. Den nåværende er ihvertfall fra 1993.

Jeg tok selvfølgelig en tur ut på piren og tok livet med ro i kveldssola. Kanskje ikke en like “spektakulær” pir siden bygningen står inne på land, men allikevel gøy å se og det gir alltid en litt annet perspektiv når man kommer et godt stykke ut på vannet og ser inn på byen fra sjøsiden. De karakteristiske strandstolene stod fortsatt fremme, selv om det kanskje ikke var i like store mengder som i høysesongen. Hvis man tar en titt på satellittbildene på Google maps, så er det enorme mengder med disse strandstolene på stranda!

Jeg hadde bestemt meg for å ta det litt med ro når jeg var å Rügen, så en tur til Prora og Göhren var det jeg gjorde denne søndagen. En rolig dag i sola. 7.742 skritt og en biltur på 100 kilometer med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,52 liter diesel per mil.

                                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/03/04/gohren-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.