Tysklands eldste bevarte pir i Ahlbeck

Litt tilfeldig, men når jeg var i Stralsund endte jeg opp med å ta turen videre til Ahlbeck. Jeg hadde lest litt om byen tidligere, men det var det at de hadde Tysklands eldste pir i byen som gjorde at jeg til slutt valgte å ta turen. Ahlbeck ligger på øya Usedom som jeg var på sist når jeg besøkte Peenemünde, hvor de utviklet V-1 og V-2 rakettene under andre verdenskrig! Dette ble derfor den lengste bilturen jeg hadde i løpet av den uka jeg var på Rügen, Tysklands største øy. Allerede i 1882 ble en plattform ut fra promenaden langs stranda bygget som skulle huse en restaurant. I 1898 begynte arbeidet med å bygge piren 280 meter ut i Østersjøen. Hovedfunksjonen for piren skulle være slik at seilbåter/seilskuter skulle ha mulighet til å legge til kai. Piren ble åpnet i 1899.

Slik jeg forstår det, har denne piren, i motsetning til mange andre, aldri blitt revet ned og bygget opp helt på nytt, men derimot blitt reparert, renovert og utviklet underveis. Råtne planker har blitt byttet ut, trepillarene og bjelkene ble mellom 1970 og 1973 byttet ut med tilsvarende i stål. Dette er med andre ord en pir med et restaurantbygg slik som også er tilfelle i Sellin som jeg besøkte i oktober 2016. Jeg må jo si at piren og restaurantbygget i Sellin er enda finere, men det er gøy å se flere av denne typen. Også her var de karakteristiske strandstolene fortsatt fremme på stranda. Legg også merke til flygelet som står på stranda som reklamerer for Usedomer Musik Festival som gikk av stabelen 23.  september til 14. oktober i fjor. I utgangspunktet er det jo mildt sagt litt spesielt å finne et flygel på stranda! Men artig måte å reklamere for en musikkfestival som primært handler om klassisk musikk.

                                                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/03/08/tysklands-eldste-bevarte-pir-i-ahlbeck/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.