Dypeklo i gråtoner

Jeg har vært på en ettermiddagstur i Dypeklo i Onsøy. Med masse skyer og et forferdelige gråvær, var det ikke mye fargesprell jeg kunne forvente fra naturen denne dagen. Ikke lysmessig ihvertfall. Men man finner jo allikevel litt farger i naturen allikevel. Og da er det bare å prøve å gjøre det beste ut av det man har tilgjengelig, når man ikke får noe ekstra drahjelp av en flott soloppgang, solnedgang eller sollys i det hele tatt. Nå er det jo litt feil å si at jeg ikke hadde sollys, hadde jeg ikke hatt det, hadde det vært bek mørkt og ikke så veldig interessant å ta bilder der ute kanskje. Men lyset var ihvertfall filtrert igjennom en grå masse av et skylag som gjør det veldig «grått og trist», men dog diffust. Så ingen harde skygger eller slikt å stri med.

Jeg var i Dypeklo i et par timer denne ettermiddagen i februar. Og jeg var litt mer enn bare på stranda og borte ved stupebrettet. Jeg gikk både bortover fjellet på venstre side av stranda til båthavna og ikke minst videre til høyre etter stupebrettet og over brua til Rakholmen. På dette tidspunktet begynte det å bli såpass dårlig med lys at jeg ikke så helt vitsen med å gå rundt hele Rakholmen, det får jeg gjøre ved en senere anledning når jeg har litt mer lys tilgjengelig. Men til syvende og sist var det noen små detaljer og fine formasjoner i fjellet som jeg var aller mest fornøyd med på denne turen. I tillegg til mørke og grønne fjell som hadde kommet til syne pga lavvann. Jeg må si at det er utrolig mye lettere å få fine bilder når man har mindre skyer, samtidig som jeg foretrekker at jeg har litt skyer på himmelen fremfor å ha sol fra helt klar himmel.

                                                                                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/03/08/dypeklo-i-gratoner/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.