Dypeklo i fargesprakende solnedgang

Etter jobb en mandag kveld tok jeg turen til Dypeklo i Onsøy. Jeg hadde bestemt meg for å ta solnedgangsbilder oppe fra høyden i Dypeklo denne kvelden. Tidligere har jeg primært vært nede på bakkenivå, og for å komme litt opp i høyden, er det bare å følge veien som går bak parkeringsplassen (forbi bommen) og så gå ut på fjellet. Du vil også finne en krakk der hvis man har lyst til å sitte og kose seg i sola! Da får man et helt annet syn og perspektiv på utsikten man har i Dypeklo! Men jeg kom såpass tidlig for å overvære solnedgangen, at jeg valgte å gå meg en liten runde nede ved stranda og bort på fjellet allikevel. Bort til stupebrettet og flytebrygga. Selv om jeg egentlig bare hadde tenkt å ta bilder oppe fra høyden denne kvelden. Rett og slett for å få litt mer variasjon i bildene.

Når det nærmet seg høydepunktet av solnedgangen var det bare å komme seg opp i høyden igjen. Og jeg tok en masse bilder frem til sola var nede i horisonten, hadde jeg vært litt lur hadde jeg tatt med meg stativet når jeg allikevel var på vei forbi parkeringsplassen. Men jeg valgte å bruke noen minutter på å gå ned og hente stativet og fortsatte å ta en masse bilder etter solnedgangen var et faktum! Men denne gangen med kameraet på stativet for å fortsatt kunne ta bilder med laveste ISO tilgjengelig. Jeg tok også noen bilder med blender f22, men det var ikke særlig mye vits, for alt støvet på sensoren på mitt gamle Nikon D7000 kommer til syne alle som en. I tillegg er som regel ethvert objektivs «sweet spot» blender f8 til f11 før bildene faktisk blir mer uskarpe når man går ned mot f16 og f22. Men jo mindre blender jo mer «stjerneformet» effekt får man på blant annet sola. Det er bare ett av bildene jeg tok på blender f22 som jeg valgte å bruke. På det ene bildet var det ikke så mye støv som var synlig.

Helt til slutt var jeg en tur nede på stranda for å ta noen bilder med litt lengre lukkertid, alt fra 2-3 sekunder og opp til 30 sekunder. Den lengste eksponeringen jeg valgte å bruke var det siste bildet som er på 10 sekunder.

                                                                                                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/04/19/dypeklo-i-fargesprakende-solnedgang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.