Sjøbuene i Kuvauen

Jeg var for noen få dager siden en tur i Kuvauen i pausa mi på jobben. Været var strålende, sola skinte fra en utrolig blå og fin himmel med litt sporadiske skyer. I tillegg litt kondensstriper fra diverse fly. En utrolig vakker setting for en stille og rolig tur til Kuvauen på Vesterøy, Hvaler. Jeg har vært i Kuvauen en gang tidligere, men da var jeg bare nede ved stranda. Denne gangen startet jeg borte ved sjøbuene, og det er jo der det er virkelig sjarmerende! Nå som det er såpass tidlig på året, så er det ikke noe særlig med turister eller beboere i sjøbuene. Derfor fikk jeg mulighet til å gå rundt for meg selv og ta bilder som jeg ville. Jeg ble derimot rimelig overrasket når jeg var ved den sjøbua som ligger for seg selv på den lille «odden». Mens jeg drev og tok bilder, la jeg merkelig plutselig merke til at det kom røyk fra pipa. Etterhvert kom det også noen ut på trappa og jeg hilste selvfølgelig. Det ble en liten prat om hvor nydelig været var og at våren var i anmarsj!

Jeg kommer garantert til å komme tilbake til Kuvauen senere for å ta mer bilder! Jeg kunne også tenke meg å komme meg opp på fjellet på motsatt side for sjøbuene og komme gå utover mot havgapet. Spent på hvordan det ser ut der ute og det er garantert motiver å ta bilder av! På vei ut til havgapet møter man også på ei bukt som heter Hverven. Jeg kunne også tenke meg å komme videre ut på fjellet der som sjøbuene ligger, men da må jeg vel komme meg opp på fjellet litt lengre inn, for det var ikke mulig å komme videre ved den siste sjøbua. Da kommer man ut til «Pølsa» som er ei lita vik som ligger «feil vei» og Kråkvika på venstre side (når man ser sydover) og etterhvert kommer man til Tjeldholmen. Ut til Tjeldholmen er det  vel ikke mulig å komme med mindre det er veldig lavann, jeg sitter bare og ser på et satellittfoto på google maps, så det er ikke godt å si. Men jeg får ta turen ut dit neste gang!

                                                                                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/03/08/sjobuene-i-kuvauen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.