Pølsebuene i Kuvauen

Jeg har på en tidligere tur i Kuvauen egentlig vært på vei ut til Pølsa ytterst i Kuvauen, men da klarte jeg å gå feil og endte for langt øst og havnet ved Kråkvika og Slettevika. Jeg har også vært på tur på vestsiden av Kuvauen til Hverven tidligere. Derfor har jeg nå vært på en ny tur til Kuvauen med Pølsa og ikke minst Pølsebuene som mål. Pølsebuene er sjøbuene som ligger ytterst i Kuvauen i ei vik som heter Pølsa. Derfor kalles disse sjøbuene for Pølsebuene. Denne dagen var jeg på tur bare med mitt kompaktkamera Sony RX100 III, kikkerten og Apple iPod Touch for å få litt frisk luft, gått en liten tur og ikke minst ta noen bilder. Men samtidig ønsket jeg en litt mer avslappende tur enn hva jeg normalt sett får når jeg er ute med et av speilreflekskameraene mine. Og nå som jeg visste hvor jeg skulle gå, så var det overhodet ikke noe problem å finne frem til Pølsa og Pølsebuene.

Det aller viktigste er at man vet hvor man skal starte, bak en av sjøbuene i Kuvauen og så bare følge den merkede stien utover. Så er trikset og fortsette sørvest istedenfor å følge den merkede stien som går til Guttormsvauen. Og dit hadde jeg ikke noen planer om å gå i dag. Det hadde dog vært interessant å tatt hele turen en gang. Jeg har jo både vært i Guttormsvauen, Guttormstangen og ikke minst Kuvauen, men jeg har aldri gått mellom disse stedene. Må forøvrig si at det blåste ganske friskt når jeg var ute ved Pølsebuene denne lørdagen. Men jeg hadde allikevel en fin tur, fikk tatt ganske mye bilder og testet ut den siste kikkerten jeg hadde kjøpt meg, en Zeiss Conquest HD 8×42 som jeg har skrevet om tidligere. Jeg hadde også tatt med meg litt å spise på, og ikke minst litt å drikke. Både vann og en halvliter med Litago sjokolademelk. For det var dårlig med servering ute i Pølsebuene dessverre!

Jeg benyttet derfor anledningen til å sette meg i le på en av Pølsebuene i Kuvauen og så litt på utsikten. I Kuvauen var det faktisk to som drev og dykket litt. Ellers var det ikke så veldig mye liv eller aktivitet i Kuvauen denne dagen. Men på vei tilbake, mens jeg satt på fjellet og så litt på utsikten ut i havgapet, mot Færder fyr og mot Torbjørnsskjær fyr, kom det noen gående som først og fremst lurte på hvor de var en her og nå. I tillegg lurte de på hvor langt det var igjen til Papper. Og om det var mulig å få kjøpt seg øl der. Nå må jeg innrømme at jeg ikke var 100% sikker, noe jeg også ga uttrykk for, men jeg sa at det var lite sannsynlig at de fikk kjøpt øl der på denne tiden av året. Sommersesongen var over for lengst. Men det var selvfølgelig mulig å gå ut dit for å sjekke. Men litt kjedelig å ha gått fra Guttormsvauen og helt til Papper for å få seg en kald øl, og så bare finne ut at det ikke var mulig. Hadde jeg hatt med meg et par øl i baggen, så hadde jeg nok fått ganske godt betalt for dem. For de var ganske øltørste fikk jeg inntrykk av!

Men selv om jeg hadde med meg min Apple iPod Touch, så ble det ikke til at jeg hørte på noe musikk. Jeg er som regel mye mer interessert i å bare høre på stillheten eller sjøen i seg selv når jeg er ute ved sjøen. Er jeg på tur i innlandet, er det mer sannsynlig at jeg kunne tenke meg å sitte og lytte til musikk isteden. Da kan man jo si at det er liten vits å ta med seg iPod’en når jeg skal på tur ut til sjøen/kysten, men man vet jo aldri. Den veier jo uansett ikke stort. Men jeg gjorde meg noen observasjoner når det kommer til kompaktkameraet Sony RX100 III på denne turen, eller mest når jeg satt og studerte bildene etterpå.

Hvis jeg bare bruker programmet «P» som som er automatikk og fikser alt selv, så bruker den som regel ikke noen mindre blender enn F4. Men jeg valgte å bruke programmet «A» en del som er blenderprioritert. Det vil si at jeg velger blenderen selv og kameraet fikser resten. Dette gjør man som regel når man oppnår liten eller stor dybdeskarphet. Jeg brukte i hovedsak blender F5.6, men testet også blender F8 og F11. Når jeg nå har studert bildene, så er det ikke noe særlig å bruke blender F11, da det går utover skarpheten. I de aller fleste tilfellene ser det også ut til at blender F4 holder i massevis. Siden sensoren er mindre enn på begge mine speilreflekskameraer, så er dybdeskarpheten per default større enn ved tilsvarende blender på speilrefleksene. Utrolig lettvint å bytte mellom blenderne med skrollehjulet på baksiden av kameraet forøvrig. I bunn og grunn et genialt kamera som er både lettvint å bruke og ikke minst gir utrolig bra bilder!

                                                                                                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/11/07/polsebuene-i-kuvauen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.