Kia-forhandler i Stralsund

Jeg har siden jeg kjøpte min Kia Sportage i mars i fjor hatt det litt morro av å ta en tur innom de Kia-forhandlerne jeg finner på tur og ta et bilde av bilen. Det hele startet i april når jeg var på tur i Stavangerregionen og konkret på vei sydover til Sirevåg og Eigerøy i sterk kuling. Da kjørte jeg tilfeldigvis forbi Kia-forhandleren Dalane Bil i Tengs, Egersund. Jeg måtte selvfølgelig ta en tur innom og ta noen raske bilder av bilen foran butikken og sende avgårde til Frode hos Kia (Bilbutikk1) i Fredrikstad. Senere har jeg gjort det når jeg fant en Kia-forhandler i Calais, Frankrike og sist men ikke minst når jeg fant Kia-forhandleren i Stralsund i Tyskland. Stralsund er byen som ligger rett inn på fastlandet etter å ha kjørt over brua fra Rügen. Men hittil var det bare bildene fra Egersund som har dukket opp her.

Det er i grunn ikke så veldig vanskelig å finne Kia-forhandlerne, for alle Kia-forhandlere og verksteder er markert med en Kia-logo på GPS-kartet. Både den i Egersund og Calais snublet jeg tilfeldigvis over når jeg var på vei til henholdsvis Sirevåg og til Calais. Den i Stralsund derimot var jeg litt målrettet på vei til. Ikke fordi jeg hadde noen problemer med bilen eller hadde noen planer om å se på ny bil. Men bare fordi jeg var på biltur og valgte å ta turen innom. Det er torsdag på Rügen og jeg har litt gråvær om dagen. Det startet med veldig bra vær de første dagene, men så har det gått over til å bli mer gråvær. Men så lenge regnet holder seg borte, så er i grunn jeg veldig fornøyd.

Kia-forhandleren i Stralsund heter forøvrig Autohaus Pollin & Müller og hadde selvfølgelig noen Kia-biler stående utenfor. Der fant jeg både en “vanlig” Kia Sportage og ikke minst en rød Kia Sportage GT-Line. Den er spekket med utstyr og er også litt ekstra “stylet” eksteriørmessig. En veldig sprek bil, spør du meg! Men da begynner bilen å koste litt penger også. Billigste GT Line-utgave er en 1.7 CRDi med automat til 460.900 kroner. Dyreste er 1.6 T-GDI med automat til 594.900. Men da har man også fått 4WD med på kjøpet. Den jeg ville ha valgt er nok 2.0 CRDi med manuelt gir til 517.900 kroner. Men utrolig sprek må jeg si! Den gjorde seg også veldig godt i rødt synes jeg! De hadde også en Kia Niro stående ute. Hvis noen inne hos Autohaus Pollin & Müller lurte de kanskje fælt på hva jeg drev med. Gikk rundt og tok bilder av noen av bilene deres utenfor, men det som kanskje så merkeligst ut var at jeg parkerte bilen utenfor for å ta bilder av min egen bil. Men de la vel sikkert merke til at jeg ikke hadde tyske skilter på. Men jeg er kjempefornøyd med min Kia Sportage 1.7 CRDi med manuelt gir i Active-utstyrsnivå. Så jeg har ingen planer om å bytte den ut på en god stund. Det er nå bare en ukes tid til jeg har hatt bilen i ett år.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/03/08/kia-forhandler-i-stralsund/

2 kommentarer

  • Geir Åge Ofstad8 mars, 2018 kl 17:20

  Du har jo ikke for vane å bytte bil så ofte…

  • kak8 mars, 2018 kl 17:21
   Forfatter

  Nei, det har jeg ikke. De siste årene har jeg vel hatt bilene i 5-6 år ihvertfall! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.