Karl X Gustavs mur på Öland

Fra kyst til kyst, tvers over hele Öland, syd på øya, ble det i 1653 bygd en 2 meter høy mur i kalkstein. Noen hevder at det var for å sørge for at tilgangen til hjort under kongens jakt var god, men det var nok mer en måte på å markere hans revir og avstand til menigmann. Men det er et imponerende syn den dag i dag. Den er kun avbrutt av den østre og vestre veien som går på langs på Öland. Selv om jeg ikke så noe hjort når jeg var ved Karl X Gustavs mur på påskeaften, var det uten tvil et sterkt skille ved denne muren. På den ene siden var det full vinter, mens på den andre siden var det ihvertfall litt antydning til vår. Ihvertfall tett inntil muren! Dette stoppet var ikke noe jeg hadde planlagt på forhånd, men det er vanskelig å ikke få det med seg når man kjører sydover på Öland!

                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/16/karl-x-gustavs-mur-pa-oland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.