Ny tur til Stockholm i påska

Første ferietur ut i år ble en tur til Stockholm i påska. Jeg var jo også i Stockholm i påska i fjor, jeg valgte faktisk samme hotell i år også. Det virker som hotellene sliter litt med å fylle opp i påska, så da har man mulighet til å få hotellet ganske mye billigere enn det man vanligvis gjør. Så da slo jeg til og valgte å ta en ny tur til Stockholm. En knapp uke før jeg dro til Stockholm ble byen rammet av et terrorangrep. Jeg tenkte med en gang at det var en knapp uke til jeg skulle dit selv, men man kan ikke gå rundt og tenke på sånt. Jeg konkluderte bare med at det var mindre sannsynlig at det kom til å skje noe i påska.

Jeg må innrømme at ventetiden fra den siste ferieturen jeg hadde til Rügen i Tyskland i slutten av oktober og frem til påska ble lang. Så jeg får se om jeg kanskje bør planlegge noe litt tidligere neste år. Påska kom jo også seint i år, så det ble jo ekstra lang ventetid av den grunn. Men jeg skal jaggu love dere at det var utrolig digg å parkere bussen før påska og vite at jeg skulle ut på tur på skjærtorsdag! Jeg kom meg avgårde hjemmefra litt senere enn opprinnelig ønsket. Men det var fordi det ble litt mer å gjøre kvelden i forveien enn planlagt. Jeg hadde nemlig valgt å kjøpe meg en ny bærbar pc dagen før, så da ble det litt tid til å sette opp og klargjøre denne før jeg kunne ta kvelden. Men jeg kom meg nå avgårde til kl 10.45. Jeg hadde ingen store planer foruten å kjøre til Stockholm og handle litt før jeg skulle sjekke inn på hotellet.

Dette ble den første virkelige lange turen med min nye Kia Sportage, og jeg må si at det var en fryd å dra på langtur med den nye bilen! GPS’en i Kia’en valgte forøvrig å sende meg via riksvei 111 og 22 istedenfor 114 og 115 som min Garmin GPS pleide å gjøre. Det vil si at jeg kom ut på E18 litt senere og slapp derfor unna bomstasjonen. Det må forøvrig at det lå lett snø i lufta i Rakkestad denne formiddagen! Det hadde blitt meldt både kuldegrader og fare for nedbør, så jeg hadde valgt å la vinterdekkene være på bilen. Foruten at det var mye kø før Töckfors, gikk turen til Stockholm veldig greit. Hadde første stopp i Karlstad hvor meg kjøpte meg en baguett med kylling og curry. Når jeg tok en titt på det jeg skrev om turen til Stockholm i fjor, tror jeg at jeg endte opp med å stoppe på akkurat den samme bensinstasjonen i Karlstad og kjøpte akkurat den samme baguetten. Ikke planlagt, og jeg husket ikke dette selv. Forbruket hittil lå på et snitt på 0,50 liter diesel per mil.

Jeg hadde planlagt en tur direkte til IKEA på Kungens Kurva, som er litt lengre enn til Bromma Blocks som var destinasjonen i fjor. Men jeg var vel fremme på IKEA kl 17.05 etter at jeg hadde hatt et par korte stopp underveis. Men jeg må si at IKEA på Kungens Kurva var ENORM! Det er den største IKEA-butikken jeg har vært borti noensinne. Denne har heller ingen eksterne hentelagre slik som IKEA på Furuset har. Men det som gjorde det mest forvirrende, var at den var over fire plan. De andre IKEA-butikkene jeg har vært på har bare vært over to plan. Utstilling oppe og Markedshall med selvbetjent lager nede. Det hele startet med at jeg klarte å gå inn feil «inngang». Det viste seg å være utgangen. Men jeg fant nå inngangen etterhvert og fikk tatt meg en tur i den enorme IKEA-butikken! Jeg var mest interessert i «markedshallen», og jeg fant den til slutt.

Det ble ingen store kjøp, da jeg kort tid i forveien både hadde vært på IKEA Uddevalla og Furuset, men det ble kjøpt inn noen småting. Deretter var planen å ta en matbit i restauranten på IKEA. Når man først var der liksom. Jeg endte opp med å kjøpe en «påskemeny» som bestod av rugbrød med skagenrøre, hovedrett med noe som så ut som fiskekake med laks. Til dessert var det «påskbakelse», det så ut som en liten prinsessekake. Så var egentlig planen om å ta en tur innom Bromma Blocks for å handle inn noen småting som jeg skulle ha på hotellrommet (blant annet øl og snacks), men siden det var såpass mye butikker på Kungens Kurva, var det like greit å gjøre denne handelen der. Jeg endte opp på ICA KVANTUM som var enorm butikk!

Jeg var fremme og installert på hotellet, Mornington Hotel Bromma som ligger noen kilometer utenfor Stockholm sentrum. Men når man skal ha med seg bilen, så var et godt alternativ, siden man parkerer gratis. Skal man bo nærmere sentrum må man belage seg på å betale flere hundre kroner per natt for å parkere bilen. Da tar jeg heller kollektivtrafikk inn til sentrum! Dieselforbruket hadde forøvrig økt litt fra Karlstad til Stockholm, ikke så rart egentlig, for det var jo bare motorvei den siste biten. Men jeg var i grunn veldig fornøyd med at bilen bare hadde brukt 0,52 liter diesel per mil på denne turen! Med så mye kjøring på motorvei, benyttet jeg anledningen til å bruke cruise control så mye som mulig. Utrolig behagelig spør du meg!

Med unntak av frem til litt inn i Sverige hvor jeg hørte på DAB-radioen, gikk jeg fort over til å streame musikk fra Spotify (Offline) fra mobiltelefonen. Jeg har begynt å bruke mobilen mer til dette, så jeg har bytta ut minnekortet jeg hadde fra før på 32 GB med et nytt minnekort på 64 GB! Da har man virkelig plass til mye musikk fra Spotify (Offline). Tidligere har jeg ofte brukt min Apple iPod til dette, men skal man streame musikk via bluetooth, må man velge, skal man ha mobiltelefonen tilkoblet for å ha handsfree i bilen, eller skal man streame via bluetooth fra iPod’en? Noen ganger har jeg løst dette med å la mobiltelefonen være tilkoblet slik at jeg har handsfree og så heller bruke kabel fra iPod’en til AUX-inngangen på på min gamle bil.

Men etter at jeg kjøpte min nåværende Samsung Galaxy J5 før turen til Stockholm i fjor, er det mulig å bruke den til å høre på musikk uten at den går tom for strøm. Så da slipper jeg å velge mellom handsfree eller å strømme musikk via bluetooth. Nå gjøres begge deler med mobiltelefonen. Det betyr i bunn og grunn at min Apple iPod brukes mindre og mindre. Jeg merket stor forskjell etter at jeg kjøpe meg en Tivoli PAL+ DAB-radio, det også før Stockholm-turen i fjor. Da får jeg primærbehovet for musikk dekket med radioen. Men det er selvfølgelig enda bedre å bruke enten Apple iPod’en eller mobiltelefonen med hodetelefoner hvis man virkelig skal lytte til musikk.

Resten av skjærtorsdagen ble brukt til å installere meg på rommet, slappe av med litt snacks og øl som jeg hadde kjøpt! I tillegg gjorde jeg litt research på hva jeg kunne tenke meg å se når jeg var i Stockholm denne gangen! Jeg hadde med meg bøkene «Langhelg i Stockholm» og «Gatelangs i Stockholm» denne gangen også. De er til stor hjelp når man skal utforske byen! I tillegg hadde jeg på forhånd blitt tipset om ett museum som stod øverst på lista denne gangen! I motsetning til i fjor hvor jeg satte av fredagen til å kjøre rundt i distriktet for å ta en nærmere titt på festninger og fort, var planen denne gangen å tilbringe alle tre dagene i Stockholm sentrum!

Siden nyere hoteller sjeldent har minibar eller noen form for kjøleskap på rommet, er det vanskelig å holde drikke kaldt nå for tiden. Så enten må man kjøpe seg noe kaldt å drikke på hotellet, eller så lagrer man det i bilen slik som jeg gjorde. Det var jo kjøleskaptemperatur ute, så da var det jo like greit å ha øl og annet drikke ligge bak i bilen. Så var det bare å hente når jeg trengte! I løpet av skjærtorsdagen ble det 3.961 skritt.

Hvis noen kunne tenke seg å ta en titt på hva jeg gjorde i Stockholm i fjor, kan man gjøre det her:

Bunker ved Trøsken på vei hjem fra Stockholm (13.04.16)
Olof Palme, Södermalm og Djurgården i Stockholm (10.04.16)
Gamla stan, Skeppsholmen og Kastellholmen i Stockholm (09.04.16)
Drottningholms slott i Stockholm (03.04.16)
Oscar-Fredriksborgs fästning i Stockholm (03.04.16)
Fredriksborgs fästning i Stockholm (03.04.16)
Vaxholms fästning i Stockholm (02.04.16)
Rindö redutt i Stockholm (02.04.16)
Tur til Stockholm i påska (02.04.16)

         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2017/05/13/ny-tur-til-stockholm-i-paska/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.