Drottningholms slott i Stockholm

Jeg avsluttet turen på langfredag med en tur til Drottningholms slott. Drottningholms slott er et kongelig slott og har siden 1981 vært den svenske kongefamiliens bosted. Det ble bygget et stenhus/slott her allerede i 1579, men dagens Drottningholms slott ble bygget mellom 1662 og 1750. Drottningholm ble sveriges første bidrag til til UNESCOs verdensarvliste, da den ble tatt opp i 1991. Det ble en liten runde rundt på Drottningholm for å ta litt bilder. Men store deler av området er sperret av, så det er litt begrenset hvor man kan gå. Jeg prøvde forøvrig å få tatt et bilde av en av vaktene som marsjerte frem og tilbake foran slottet. Og for å prøve å unngå å få med meg gjerdet på bildet, gikk jeg helt frem til gjerdet. Men da fikk jeg raskt beskjed om å gå lengre tilbake ja. Det ville han ikke ha noe av nei.

Dette avsluttet langfredagen min i Stockholm. Jeg slappet av resten av kvelden på hotellet og benyttet anledningen til å spise middag i hotelles restaurant. Jeg valgte ovnsbakt laks og en Sumpa ale til som er laget på et mikrobryggeri i Stockholms-traktene. Både maten og øl’en smaktre fortreffelig! Det ble 8.386 skritt i løpet av langfredagen. Jeg hadde forøvrig tatt med meg min nylig innkjøpte Tivoli Audio PAL+ DAB-radio som jeg hadde tenkt til å bruke på hotellrommet. Sverige har et DAB-nett, men det er ikke planlagt til å overta for FM-nettet slik som her hjemme. Så det virker som det varierer litt hvordan DAB-dekningen er. Jeg sleit hvertfall med en del av radiokanalene på DAB-nettet. Men det er ihvertfall veldig veldig praktisk å ha en radio på hotellrommet. Jeg er veldig glad i å ha litt musikk og sånn i bakgrunn. Etter at jeg begynte å ta med meg radio på tur, er det faktisk ikke så veldig mye min Apple iPod Touch har blitt brukt.

                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/04/03/drottningholms-slott-i-stockholm/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.