Stranda i Thiessow på Rügen

På vei fra Klein Zicker benyttet jeg anledningen til å stoppe langs veien for å ta en tur ned til stranda på østsiden rett nord for Thiessow. Her er det strand så langt man kan se og det er parkeringsplasser langs veien flere steder. Tidligere når jeg har passert har det vært parkeringsavgift på disse parkeringsplassene, men det var det ikke denne gangen. Selve parkeringsautomaten var faktisk borte vekk. Det er vel muligens gratis å parkere her utenfor sesong. Det er vel ikke så veldig mange som parkerer her for å gå på stranda utenfor sesong uansett. Men jeg hadde aldri tatt turen ut her, så da benyttet jeg anledningen når jeg var på vei fra Thiessow. Jeg har vært på stranda helt nede ved utkikktstårnet ved Thiessow riktignok, og dette er bare litt lengre nord.

I september hadde de ikke tatt inn alle de karakteristiske strandstolene enda. Nå var det i ferd med å sette dem frem igjen etter vintersesongen. Det var derfor traktorspor langs strendene etter dette. Det var ikke så mange strandstoler som hadde blitt satt frem enda, men det kom nok flere og flere for hver dag man nærmet seg høysesongen på Rügen vil jeg tro. Jeg syntes jeg møtte traktorer med slike hengere med og uten strandstoler hele tiden når jeg var på Rügen i april. Når jeg først hadde anledningen til det, benyttet jeg anledningen til å prøvesitte en av strandstolene også! Ser for meg at disse er veldig populære på stranda i sesongen. Man har et sted å sitte, hvile beina og ikke minst man kan sitte i le for vind eller sola for den saks skyld. Det er også slike bokser under selve sitteputa som man kan bruke til oppbevaring. Men å oppbevare noe av verdi her vil nok ikke være noe særlig smart.

Legg forøvrig merke til at stranda er merket med “TEXTIL”, så her er det ingen nudiststrand. Man finner kanskje det et eller annet sted på Rügen også, men det har ikke jeg prøvd å finne akkurat.

Mer om Thiessow her:

Mørke skyer over Thiessow på Rügen (07.03.18)
Solnedgang over Thiessow på Rügen (02.12.16)

                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/17/stranda-i-thiessow-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.