Piren i Zingst i Tyskland

Lørdag valgte jeg å legge ut på en ny langtur inn til fastlandet i Tyskland. Over Rügenbrücke til Stralsund og videre til Zingst. Der hadde de en lang pir, så det var det som fanget oppmerksomheten min med en gang. Den parkeringsplassen jeg hadde planlagt at jeg skulle benytte var det parkeringsavgift på, akkurat som forventet. Men på vei til denne parkeringsplassen hadde jeg lagt merke til at det var noen parkeringsplasser langs veien som det var trekt plast over parkeringsautomaten. Så da valgte jeg å kjøre tilbake og parkere der isteden. Det var bare et par hundre meter ekstra å gå. Jeg ruslet ut ytterst på piren og ventet på at Tauchgondelen skulle komme opp igjen for å ta litt bilder av den. Dette er samme type tauchgondel som finnes i Sellin. Den senkes ned under havoverflaten og man får se litt av livet nede under havoverflaten. Jeg innbiller meg også at det er et multimediashow av et eller annet slag. Men mulig jeg er litt på ville veier nå.

Etterpå ruslet jeg tilbake inn mot land og tok bilder av noen få bygninger i Zingst. Inntil det begynte å regne, typisk. Da ruslet jeg pent og pyntelig tilbake til bilen igjen. Om det var så veldig mye mer annet interessant i Zingst aner jeg ikke. Men her var det ganske mye folk i forhold til alle de andre stedene jeg hadde besøkt hittil på turen til Rügen. Så det var nok et ganske populært sted vil jeg tro, selv utenfor sesongen som april tross alt er. Zingst ligger forøvrig på 45 kilometer lange halvøya som heter Fischland-Darss-Zingst. Zingst er den byen som ligger lengst til øst på denne halvøya. Den østlige delen av halvøya er nasjonalpark såvidt jeg kan skjønne. Her er det sykkel eller å gå til fots som gjelder. Sikkert en fin tur, for den delen av haløya er flat som en pannekake tror jeg!

                                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/18/piren-i-zingst-i-tyskland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.