Fuglemating i Lanken, Tyskland

Jeg tok også turen til et sted som heter Lanken ved et lite sted som heter Ludwigsburg i Tyskland, øst for Greifswald. Parkerte bilen og pakket med meg ryggsekken for å rusle meg en tur langs stranda. Jeg lot kameraet ligge i ryggsekken langs stranda, da jeg igjen snublet over noen i nettoen. Men jeg satt meg ned på en rakk i båthavna og så på noen fugler like i nærheten. Tok noen bilder med mitt 70-300 mm objektiv. På 300 mm, kunne ha trengt enda mer tele, men det har jeg ikke. I starten var det ikke så veldig interessant, men etterhvert ble det i grunn ganske interessant. Det satt to fugler på en kjetting og nå og da kom mor med mat til ungene sine. Og da startet jeg først med å ta bilder med lukkertider på 1/640 og 1/800, som viste seg å være for “treige”, så jeg økte opp til mellom 1/1000 og 1/2000, da begynte det å ligne noe.

Men det gikk selvfølgelig litt på bekostning av “støyen” man får med å øke ISO-verdien tilsvarende. Men det er jo bedre å ha litt støy i bilene enn at de blir uskarpe pga bevegelse. Må si jeg fikk til en fin liten serie der på 9 bilder av fuglematingen. Det er ikke en og samme mating, men flere av dem. Tre ser det ut til å være når jeg studerer bildene nå. Jeg har måttet beskjære bildene en del fordi jeg “bare” hadde 300 mm, noe som er ganske lite når man kommer til slike små fugler. For jeg satt faktisk ikke så veldig langt unna. Såpass nærme at når jeg gjorde en litt for brå bevegelse fløy fuglene sin vei. Men nå har jeg aldri vært noen “fuglefotograf” heller, derfor har jeg heller aldri prioritert (mye) tele. Jeg jobber som regel mye mer med vidvinkel. Å ha med seg flere kilo med optikk fordi man kanskje kunne få bruk for det, er ikke spesielt aktuelt. Det er ikke til å stikke under en stol at det koster ganske mye også.

På denne turen har det vært gjennomgående at jeg ofte har hatt behov for noe å sitte på. Det er ikke alltid det er stoler og krakker overalt dit man drar, og jeg har ikke alltid funnet noe fornuftig sted å sitte ned. Da hadde det vært praktisk å hatt med seg en eller annen form for stol/krakk. Og i min gamle bil hadde jeg alltid to campingstoler som man kan folde sammen og ha med seg over skulderen. Men jeg har ikke prioritert å bruke plass til det i min nåværende Kia Sportage, rett og slett fordi det er mer begrenset med plass. Men tror jeg seriøst bør vurdere å prioritere det. På vei tilbake mot hotellet på Rügen tok jeg turen innom Real og Famila for å se om jeg kunne finne noe fornuftig. Og jeg fant overhodet ikke noe til det prisnivået jeg er vant til hjemme, og den stolen som var billigst, syntes jeg rett og slett var av for dårlig kvalitet. Den hadde nok blitt litt bruk og kast, tenker jeg.

Men i ettertid har jeg kjøpt meg en veldig liten trebenet stol som heter WalkStool. En trebenet stol med teleskopbein faktisk, så den er veldig kompakt når den er brettet sammen. Den jeg kjøpte heter WalkStool Comfort 45 cm og skal tåle 200 kilo. Den er i tillegg svensk. Det er vel derfor unødvendig å si at den faktisk kostet litt. Men satser på at det er verdt det. Den er ikke større enn at man kan ha den i fotoryggsekken eller bare hekte den på utsiden, for den saks skyld. Den kommer nok til å bli praktisk fremover tenker jeg.

Så selv om hovedmålet var å kjøpe seg en ny harddisk denne onsdagen, fikk jeg tatt litt bilder allikevel. En liten biltur på 189 kilometer med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,50 liter per mil og 6.295 skritt ble det også.

              

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/12/22/fuglemating-i-lanken-tyskland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.