Klosterruine Eldena i Greifswald, Tyskland

Jeg var oppe tidlig til frokost på onsdag og ble sittende og prate med tyskeren og nederlenderen fra frokosten dagen før. Vi pratet om ganske mye forskjellig, blant annet om det å reise på ferie, å reise på ferie i Norge og i Tyskland for den saks skyld. Tyskeren som ikke kunne noe annet enn tysk, lurte på hvorfor jeg reiste på ferie til Tyskland når det var så fint i Norge. Jeg svarte (og nederlenderen oversatte til tysk) at jeg reiser så mye som mulig i Norge, men at det er dyrt å reise i Norge. Det er mye billigere for oss å reise til Tyskland og Polen. Det ble en del mer prat om reising, og at det i grunn er ganske dyrt å reise i både Norge, Sverige og Danmark. Nederlenderen er mye i Danmark og har også vært flere ganger i Norge. Tyskeren har dog aldri vært i Norge. Det ble også litt prat om fotball faktisk.

Etter frokost kom jeg meg avgårde i jakten på en ny ekstern harddisk til bildene mine. Jeg kjørte derfor direkte til Greifswald og Elisen Park som kjøpesenteret som Media Markt ligger i heter. Fant raskt avdelingen med harddisker, og de hadde en masse å velge mellom. Men nå var det Lacie Rugged jeg var ute etter. De hadde en 1 TB-utgave av den gamle utgaven med vanlig USB (ikke USB-C) til 77 euro, ca 739 kroner på det tidspunktet. Det var billigere enn jeg hadde sett i nettbutikken deres kvelden før. Den har en maks overføringshastighet på 80 mb/sec, mens USB-C-diskene har en maks overføringshastighet på 135 mb/sec. Det er en vesentlig forskjell. Valgte til slutt å gå for 2 TB USB-C-utgaven til 114 euro, 1103 kroner på det tidspunktet. Jeg endte også opp med å kjøpe meg nye “øreplugger” fra Sennheiser når jeg var i gang. Lyden fra de originale som fulgte med iPod’en er i grunn greie, men jeg sliter med at de sklir ut av øra hele tiden. Derfor kjøpte jeg meg nye som nok sitter litt bedre i ørene. Uten at jeg “tømte banken” samtidig.

Så dro jeg videre til Klosterruine Eldena som ligger i nettopp Greifswald. Ruinene av et kloster fra 1199 som ble brukt frem til 1535. Bygningen ble alvorlig skadet under tredveårskrigen mellom 23. mai 1618 og 15. mai 1648. Det er med andre ord noen år siden man kunne se klosteret intakt i sin storhetstid. Jeg hadde ingen store planer for denne dagen, hovedmålet var å skaffe meg en ny ekstern harddisk, slik at jeg kunne fått tatt backup av bildene mine igjen. Men å dra innom et par steder i nærheten hvor jeg kunne få tatt noen bilder måtte til.

Mer om Klosterruine Eldena her:

Klosterruine Eldena
Tredveårskrigen

                                                             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/12/22/klosterruine-eldena-i-greifswald-tyskland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.