Nytt design på www.kak.net

Det er ikke noe som skjer ofte, for å si det mildt. Sist det skjedde var i desember 2012, for seks år siden. Da skrev jeg artikkelen Blanke ark og tegnestifter til. Bakgrunnen for en større endring den gangen, var fordi websidene mine hadde blitt hacket. Og da var det like greit å gjøre en større opprydning. Nå er det ikke tilfelle denne gangen. Nå har jeg faktisk ikke byttet tema (theme på engelsk) på websidene faktisk, selv om det ser slik ut. Men for en god stund tilbake så ble det gjort store endringer på det temaet jeg har brukt på websidene mine de siste seks årene. De endringene var så dramatiske at så og si ingenting fungerte som det skulle og jeg måtte legge inn en backup av den gamle versjonen for å få ting opp å gå igjen.

Siden den tid har det blitt gjort ganske mye siden versjon 2.0 av temaet Graphene ble publisert. Nå har Graphene kommet til versjon 2.5.3 og jeg var moden til å oppgradere. Før eller siden ville min gamle 1.9.X versjon av Graphene sluttet å fungere og ikke være kompatibel med WordPress lengre. Og det er tross alt bedre å være litt føre var enn at ting plutselig slutter å fungere. Jeg var faktisk litt spent på om det skulle skje når jeg tidligere i dag oppgraderte fra WordPress 4.9.9 til 5.0.2. Jeg har hoppet over oppgraderingen til 5.0 og 5.0.1 nettopp av den grunn. Jeg har bevisst ventet til 5.0.2 for å være sikker på at de aller fleste problemene skulle være ryddet av veien. Ihvertfall med WordPress 5.0. Men jeg kunne selvfølgelig ha vært uheldig og fått kompatibilitetsproblemer med min gamle versjon av Graphene. Det skjedde derimot ikke. Men jeg valgte til slutt å oppgradere og dermed være up-to-date her på www.kak.net. Noe som alltid er en fordel når det kommer til faren for feil, smutthull og andre svakheter som hackere kan utnytte.

I tillegg har alle de problemene som kom med versjon 2.0 av Graphene blitt løst når versjon 2.5.3 ble publisert for en uke siden. Jeg har i tillegg lagt til noen få “modifiseringer” i form av innlegg i “Extra CSS” for å tilpasse det litt etter mine ønsker. Blant annet hvordan blockquote (sitatboks) ser ut og hvordan utskrifter fra siden takles. Rett ut av boksen som man kaller det, var jeg ikke spesielt fornøyd. Men nå etter disse to tilpasningene synes jeg det ser bra ut. Men som nevnt, dette er ingen revolusjonerende endring, men litt oppfriskende er det, etter å ha hatt det samme designet de siste seks årene. Forandring fryder, heter det ikke så? Det aller viktigste er uansett at websidene fungerer etter hensikten, at den er lett å bruke, oversiktlig og selvfølgelig at den er så up-to-date som mulig.

Den største endringen er nok at den er responsiv, det  vil si at den kan vises på alle skjermstørrelser. Tidligere har jeg hatt ett design for pc’er og skjermer i stor størrelse og et helt annet design for mobiltelefoner og små skjermer. Nå er det det samme designet på alle plattformer og skjermstørrelser! Websiden tilpasser seg automatisk. Det vil i praksis si at skjermbredden justeres automatisk og at den på et tidspunkt går fra å være to kolonner i bredden til å bare være en kolonne i bredden på smalere skjermer. Da flyttes innholdet i den andre (høyre) kolonnen til bunn av siden. Slik at tekst og innhold ikke blir for lite på en litt mindre skjerm. Og det var nettopp her en av de siste utfordringene med den nye Graphene var. Men nå er også den feilen rett opp, så da var det dags for å oppdatere til nyeste versjon! Går det seks år til neste gang mon tro?

I den sammenheng vil jeg også ønske alle en riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/12/22/nytt-design-pa-wwwkaknet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.