Godt Nytt År!

Nå har vi kommet til årets siste dag igjen, det vil si at det er nyttårsaften. I kveld kommer det verden over til å gå mengder med penger opp i røyk. Som vanlig har jeg ikke kjøpt noe fyrverkeri. Ikke fordi jeg ikke har rukket å kjøpe inn noe, men rett og slett fordi jeg har valgt å la være. Når jeg tenker meg om har jeg faktisk aldri kjøpt fyrverkeri. Jeg kjøpte riktignok kinaputtere i Sverige når jeg var yngre, men det gjorde vel all barn på den tiden. Kinaputtere har forøvrig nå vært forbudt i Sverige i flere år.

Når man ser hvor mye uvettig omgang det er med fyrverkeri, så er jeg for å forby privat oppskyting av fyrverkeri. Jeg for min del nyter heller synet av andres fyrverkeri, og enda bedre hadde det vært om det hadde vært i profesjonell regi. Hvor mange har ikke sett profesjonell fyrverkeri bli skutt opp? Det senest eksemplet vi hadde her i Fredrikstad var i sammenheng med 50 års markeringen av Fredrikstad-brua. Markeringen den gangen startet stille og rolig og brygget opp til det mest spektakulære fyrverkeriet jeg har sett på lenge. Forrige gang det var noe tilsvarende her i byen var ved årtusenskiftet.

I tillegg til uvettig bruk av fyrverkeri, er det garantert noen som drikker seg fra sans og samling. I morgen er det garantert et eller annet de angrer på. Jeg for min del har ikke planer om å drikke noe i kveld, men har planer om å tilbringe kvelden hos et vennepar på Kapellfjellet i år som i fjor. I motsetning til i fjor har jeg hatt fri hele jula, jeg hadde min siste arbeidsdag i år fredag før jul, og skal på jobb igjen onsdag. Siden det fortsatt er skolefri på onsdag er jeg ferdig kl 13. På torsdag har jeg fri ifølge skiftplanen og på fredag jobber jeg fra 12.45 til 18.00. Jeg vil med dette ønske dere ett riktig godt nytt år!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/31/godt-nytt-ar-2/

1 kommentar

    • Bjørn Holtet31 desember, 2007 kl 22:12

    Godt Nytt År. Ser frem til og lese bloggen din i 2008

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.