Fridagen som forsvant

Som nevnt tidligere var det meningen at jeg skulle ha fri torsdag, ifølge skiftplanen. Men slik gikk det ikke. I sammenheng med at en kollega på Vesterøy-planen gikk av med pensjon ved nyttår, er det en ledig plass som må fylles opp hver dag. Siden det er en realitet at det er vanskelig å få sjåfører til å kjøre på Vesterøy, er dette en utfordring for trafikkontoret. I tillegg til at de aller fleste ikke vil, er det også ytterst få som har hatt opplæring på Vesterøy. Jeg har i grunn ikke hatt opplæring på Vesterøy jeg heller, men har vel mer eller mindre blitt «kastet ut i det» og funnet ut av tingene på egenhånd. Med litt muntlig veiledning for å sørge for at jeg ikke kjører meg helt bort! 🙂

Men tilbake til poenget, fridagen min i dag forsvant som dugg for solen når trafikkontoret ringte i går ettermiddag. Skiftet som min pensjonerte kollega skulle ha kjørt stod fortsatt uten en sjåfør. Men etter en rask «forhandling» tok jeg skiftet på strak arm. Skiftet var av den delte typen og varte fra kl 6:50-9:00 og 12:45-18:10. Dette skiftet er i grunn det skiftet vi har hatt størst problemer med på Vesterøy i sammenheng med arbeidene i Hvalertunnelen. Årsaken er at den første skoleturen på morgenen gikk ut til Floren skole på Kirkeøy og så tilbake til Spjær på Spjærøy. Med kø på begge sider av tunnelen som regel, var det veldig sjeldent at vi rakk ned til Spjær. Det var som regel bare på mandager vi rakk Spjær på egenhånd, for da var tunnelen åpen for vanlig trafikk. Senere på dagen var som regel problemet at forsinkelsene forplantet seg pga 2 strake turer til Skjærhalden.

Jeg hadde min første arbeidsdag etter den lange juleferien i går, og det var faktisk værre å komme i gang enn jeg hadde regnet med. Ikke med jobbingen i seg selv, men å snu døgnet tilbake til der det hører hjemme. Det er ikke til å stikke under en stol at i løpet av den nesten 2 uker lange juleferien at jeg har snudd døgnet en smule, og på det værste har jeg ikke vært i seng før jeg normalt sett har stått opp. Det var derfor godt at arbeidsdagen var over allerede kl 13 i går. Jeg hadde sett frem til å ha fri i dag, men det ble som sagt jobbing i steden. Kanskje like greit, for jeg hadde sikkert falt tilbake til gamle synder med en gang.

De to siste døgnene har jeg sovet veldig urolig, håper dette går seg til snart, ellers kan det fort bli slitsomt. Onsdag var det fortsatt fri ferdsel i Hvalertunnelen etter juleferien og hele tunnelen var skiltet med 60 km/t. Når jeg kjørte igjennom Hvalertunnelen ved 7:40-tiden i morges var tunnelen skiltet ned til 30 km/t, og jeg tolket det dithen at noe var på gang. Turen ut til Floren skole og tilbake til Spjær gikk helt etter planen, men jeg var spent på om de hadde planer om å sette i gang med kolonnekjøringen senere på dagen. Første del av skiftet var unnagjort uten problemer, men for å være på den sikre siden på tanke på del 2 ringte jeg trafikkontoret for å sjekke. De skulle gjenoppta arbeidet i Hvalertunnelen i dag, men de skulle løse trafikken med manuell trafikkdirigering nedi tunnelen.

Jeg tok derfor sjansen på å møte opp ifølge skiftplanen, og ikke en time tidligere som vi har pleid å gjøre mens kolonnekjøringen har vedvart. Bussen jeg skulle avløse i Bratte Bakke kl 13 kom når den skulle, så trafikkavviklingen i tunnelen gikk tydligvis etter planen. Det samme med min 13:30-tur fra Fredrikstad og 14:25-retur fra Skjærhalden. Det var bare småarbeider som pågikk i enden av tunnelen på Kirkeøy-siden, og det holdt med å ha en mann i hver ende av arbeidsstedet for å dirigere trafikken manuelt. Dette forårsaket minimale med forsinkelser i forhold til hva vi har vært vant til med full kolonnekjøring!

Det har forøvrig vært litt «mistenkelig» føre på veiene på Hvaler i hele dag, men det har heldigvis ikke vært «såpeglatt». Men for å være på den sikre siden har jeg tatt det med ro. Det er bedre å være føre var, enn etter snar. Mot slutten av skiftet mitt begynte det forøvrig å snø rimelig intenst, men fortsatt ingen trafikale problemer av den grunn. Ifølge værmeldinga for helga er det derimot meldt store snømengder på østlandet. Jeg håper for guds skyld at de 20 centimeterne ikke kommer her i distriktet!

Bare sånn for sikkerhets skyld er jeg ikke «frisk som en fisk» om dagen. Jeg våknet opp for 2 dager siden og var litt «grumsete» i halsen. Noe som fort utviklet seg til litt snørring og hosting. Forløpig er det ingen krise, men jeg håper ikke at det blir noe værre, men at jeg «rir det av meg» i løpet av noen få dager som jeg pleier å gjøre. Det er veldig sjeldent at jeg blir ordentlig syk, det stopper som regel med litt «grums, snørr og hosting». Ønsk meg god bedring! 😉

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/01/03/fridagen-som-forsvant/

3 kommentarer

  • Arild Kristiansen4 januar, 2008 kl 23:01

  Okey.Ken-Arild.Forstår » problemet» Det er så mye «drittvirus» for tiden så det nesten er unntakstillstand på enkelte arbeidsplasser.De dårlige vintrene og mange norske reisende har nok skylda.Men vi her i huset skal ikke snakke fra oss noe som helst.Jeg er dritlei både det ene og det andre når det gjelder «små» sjukdom de siste mndr.Jeg ønsker deg og Anders god bedring og håper dere ihvertfall sklir unna årets influensa som også kanske sikkert kommer.Vi bruker heldighvis å være i Frankrike på det tidspunkt.Tvi Tvi.Ellers er det langhelg med barna er nå.Hils.Vi snakkes.

  • Moder`n9 januar, 2008 kl 18:44

  Hei og hå. Da håper jeg du ikke blir langvarig sjuk og at det blir med det du sier . Influensaen skulle ikke komme hit før i april, var nå det siste jeg leste da .
  God bedring begge to , så sees vi i bursdag snart .

  • kak9 januar, 2008 kl 19:49
   Forfatter

  Det tok ikke mange dagene før jeg var bedre og jeg har vært på jobb hver dag denne uka. De to siste nettene har jeg også fått sove uten å våkne av den helsikkens hostinga! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.