The Omen

Den originale triologien «The Omen» har jeg sett flere ganger, jeg har også «25th anniversary edition» av filmene. Triologien består av The Omen fra 1976, Damien: Omen II fra 1978 og Omen III: The Final Conflict fra 1981. Det finnes også en Omen IV: The Awakening, men det er bare en spin-off for tv. I fjor ble det laget en nyinnspilling av den originale The Omen fra 1976. Nyinnspillingen som også bærer navnet The Omen, har lagt handlingen til nåtiden og flere av tegnene i profetien vises i form av ferske hendelser i vår tid.

«Profetien er klar, tegnene umulige å ta feil av, dommedag er nær – og vår dypeste frykt blir avslørt. I denne nifse nyinnspillingen av Omen, enda mer skremmende enn originalen, blir menneskenes verste frykt oppfylt når en usigelig redsel slippes løs på verden! Den amerikanske diplomaten Robert Thorn (Liev Schreiber) bytter sin dødfødte baby mot en foreldreløs for å spare sin intetanende kone (Julia Stiles) for sorgen. Men etter en serie groteske mord og alvorlige advarsler forstår ekteparet at deres sønn ikke er like uskyldsren som andre barn! Satan har gjenoppstått…» (sitat dvd)

Hovedrollene er i denne filmen spilt av Liev Schreiber (Robert Thorn), Julia Stiles (Kathrine Thorn), Mia Farrow (Mrs. Baylock) og Seamus Davey-Fitzpatrick (Damien Thorn). Jeg var spent på hvordan denne nyinnspillingen ville være, da det ofte bare blir en dårlig kopi av en original klassiker. Jeg har lest at en del andre filmkritikere og filmelskere har syntes dette var totalt unødvendig når originalen er så bra som den er. Jeg er på ingen måte uenig i at originalen er utrolig bra, men jeg synes det alltid er gøy å se hva man kan klare å få ut av det samme manuset og storyen så mange år etter.

De aller fleste detaljene er på plass i filmen og noen nye skremmende detaljer er på plass. Noen av hendelsene underveis i filmen har blitt løst på andre måter, f.eks de forskjellige drapene. Men det var nok ikke bare meg som fikk flashback til The Shining når Damien kom i full fart på sparkesykkelen sin. Til og med som autofil fikk man en liten godbit mot slutten av filmen. Makan til bilkjøring med Lexus’en! 😉

Nyinnspillingen av The Omen er like spennende og ikke minst skremmende som den originale. Jeg skvatt ihvertfall til både her og der underveis i filmen. Spesielt når hundene kom overraskende på Robert Thorn og fotografen på kirkegården. Selv om jeg innerst inne viste at dette kom til å skje. Etter å ha sett ferdig denne filmen, sitter jeg igjen og undrer på om de har planer om å lage nyinnspillinger av de to andre filmene også, Damien: Omen II og Omen III: The Final Conflict?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/31/the-omen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.