T4xi (Taxi 4)

En tur til Platekompaniet i Fredrikstad lørdag resulterte i ikke mindre enn 10 filmer. Med unntak av T4xi (Taxi 4) som nettopp har blitt lansert, var resten av filmene funnet i Budget-avdelingen til Platekompaniet for 59,90 kroner stykket. (De andre filmene finner du her!) T4xi måtte jeg ut med 159 kroner for. I disse dager som det er helt normalt at nyheter selges for 129 kroner, ble jeg litt overrasket over at denne filmen var priset såpass høyt. Men her i Norge er kanskje ikke dette en film som selges i stort volum. T4xi er kanskje mest fordi som har de 3 andre filmene fra før og ikke får nok av denne lavpanna galskapen.

«Ulykkesfuglen Emilien fra kriminalpolitiet i Marseille har en av Europas mest ettersøkte menn i sin varetekt. Han skal bare vokte ham i et par timer, men det er nok til å få Emilien til å dumme seg ut, og snart er den livsfarlige gangsteren på frifot. Nå må Emilien ta opp jakten på den unnslupne fangen, og kjempe mot hans hardtslående håndlangere og en meget mistenksom politisjef. Emiliens eneste trumfkort er en hvit Peugeot 407 med en fartsglad taxisjåfør bak rattet… Den franske fotballspilleren Djibril Cissè er med i en gjesterolle, og ellers er hele gjengen fra de tre foregående og forrykende Taxi-filmene tilbake i høygear. Luc Besson (Lèon, Det femte element) har skrevet det fartsfylte manuset.» (sitat dvd)

Jeg var solgt allerede når jeg så den første filmen på kino. Men skal man se disse filmene må man nok være forberedt på at dette er litt lavpanna og at det er rimelig klønete franskmenn vi har med å gjøre. Men jeg for min del ler meg skakk fra start til slutt. Det er utrolig hvor klønete disse franskmennene er og hva havner oppi. Jeg har derfor både Taxi, Taxi 2, Taxi 3 og den nye T4xi (Taxi 4) i min dvd-samling! Det er i likhet med de 3 første filmene også Luc Besson som står bak denne filmen. En ting som er litt synd, er at det blir mindre og mindre bilkjøring i filmene. Jeg for min del kunne tenke meg mye mer bilkjøring! Det hadde heller ikke gjort noe om filmene var litt lengre! Men jeg storkoser meg hver gang jeg hiver en Taxi-film i dvd-spilleren! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/30/t4xi-taxi-4/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.