Nytt tastatur og mus!

Jeg har i dag fått varene jeg bestilte fra mpx.no forrige uke. En ny Logitech MX1000 lasermus og Logitech Media Keyboard Elite tastatur. Min gamle trådløse pakke med både tastatur og Logitech MX700 har blitt erstattet, både fordi tastaturet og musa generelt var slitt, musa hadde dårlig batterikapasitet på det oppladbare batteriet, men mest fordi tilbake-knappen på musa hadde en tendens til å hoppe 2 hakk tilbake i tid og utide. Det ble mildt sagt ett ganske stort irritasjonsmoment etterhvert.

Siden jeg ønsker å ikke måtte være avhengig av å bytte ut tastatur og mus parvis hele tiden, valgte jeg å kjøpe tastatur og mus hver for seg denne gangen. Musa er både trådløs, oppladbar og av lasertypen, mens tastaturet er med ledning. Trådløst tastatur er ikke så veldig viktig for meg. Logitech MX1000 ga jeg 475,- kroner for og Logitech Media Keyboard Elite ga jeg 195,- kroner for. Umiddelbart er det selvfølgelig veldig uvant å bytte ut både tastatur og mus, men det venner jeg meg nok fort til. Jeg er dog ikke særlig happy for at tastatur-layout’en har blitt forandret såpass i forhold til hva som var standarden før. Da tenker jeg primært på utformingen av F-tastene som både blir mindre og nedprioritert i disse dager. Det virker ikke som bruken av F-tastene er like stor som den en gang var. Det er jeg i grunn enig i, men det er fortsatt noen F-taster jeg bruker veldig mye, og det er spesielt F5 (refresh) og F12 (lagre i PSP).

Den andre tingen som de har gjort stor endring på, er utformingen/plasseringen av home-end-pageup-pagedown-delte-insert-tastene. Insert-tasten er flyttet opp sammen med Scrl Lk og Delete-tasten har blitt ekstra stor. Uvant i starten, men jeg venner meg nok til det. På et eller annet tidspunkt måtte jeg uansett venne meg til dette, da så og si alle tastaturer har denne layouten for tiden. Når det gjelder musa er det i grunn bare den fysiske formen som er annerledes, men det skal også være bedre batterikapasitet og naturlig nok en enda mer nøyaktig mus enn min gamle optiske mus.

Logitech MX1000

Logitech Media Keyboard Elite

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/13/nytt-tastatur-og-mus/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.