Ut med Norton Antivirus og inn med Avast! Antivirus!

Jeg har nå avinstallert Norton Antivirus 2005 av flere grunner. For det første synes jeg Norton Antivirus er treig og bruker veldig mye ressurser når den scanner pc’en. For det andre synes jeg det tar usannsynlig lang tid å installere Norton Antivirus, og ikke minst å få den up-to-date med både programvareoppdateringer og virusdefinisjoner. En siste ting er selvfølgelig at det faktisk koster penger å holde Norton Antivirus oppdatert. Jeg har hørt mye positivt om flere gratisalternativer den senere tid, og den siste jeg leste en test av var Avast! Antivirus.

Programmet er gratis å bruke for privatpersoner til ikke-kommersielt bruk for Avast! Home Edition. Last ned gratisutgaven her! Det er noen få forskjeller mellom Avast! Home Edition og Avast! Professional Edition, og de kan du se punkt for punkt her! Hvis man synes at forskjellene er store nok til at man ønsker å betale for Avast! Professional Edition koster det 39,95 dollar pr. år for 1 lisens. Hvis man kjøper 2-4 lisenser koster dem 33,95 dollar pr. stk. Man kan også kjøpe lisens for flere år av gangen, alt om prismodellen finner du her!

Jeg har ikke kjørt Avast! Antivirus i så mange dagene enda, men det jeg har erfart hittil lover veldig godt! For det første er programmet gratis, det inkluderer også både programvareoppdateringer og virusdefinisjonsoppdateringer! Disse oppdateringene sjekkes både automatisk og du kan kjøre dem manuelt hvis du ønsker det. For det andre er programmet utrolig raskt å installere og er up-to-date umiddelbart. Når det kommer oppdateringer lastes KUN endringene fra din utgave ned, slik at både nedlasting- og installasjonstiden for oppdateringene skal holdes på det minimale! For det tredje er Avast! Antivirus mye kjappere til å scanne din pc. Min første scan med Avast! Antivirus tok 24 minutter, noe som Norton Antivirus brukte tett oppunder en time på. Man kan velge hvor grundig scanningen skal kjøres og om også pakkede filer skal scannes.

En ting som jeg synes er litt snodig med Avast! Antivirus er at man må registrere seg for å kunne bruke gratisprogrammet. Man kan teste ut programmet i 60 dager, men etter det er det slutt. Hvis man registrerer seg på websidene til Avast! kan man bruke programmet i 14 måneder, og da kan man registrere seg på nytt og få ytterligere 14 måneder. Registreringen er kun å skrive inn sin epost-adresse, navn, land og krysse av for hvor man har blitt kjent med Avast! Etter å ha trykket på Register-knappen får man tilsendt en mail med registreringskoden som man legger inn i Avast! Antivirus. Synes dette virker rimelig unødvendig på ett program som allikevel er gratis, men det er vel en måte å få statistikk for hvor mange som faktisk bruker programvaren dems. Det er uansett ikke en så omfattende og kronglete registrering at det burde være noe hinder for noen!

Hvis du også å lese mer om Avast! Antivirus kan du lese testen på hardware.no, som var det som fikk meg til å hive ut Norton Antivirus!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/14/ut-med-norton-antivirus-og-inn-med-avast-antivirus/

3 kommentarer

  • SirMaximus14 juni, 2006 kl 01:45

  Grattis med nytt AV. Tenker at det var noe annet enn Norton ja. Ulempen er at slike ikke er like effektive mot spyware, men det har vi jo Ad-Aware og Spybot til. De trenger heller ikke å kjøre konstant i bakgrunnen.

  • kak14 juni, 2006 kl 01:48
   Forfatter

  Nei ikke sant. Ad-Aware har jeg også fra før av. Norton Antivirus hadde en form for «firewall», men det tar jo Windows XP seg av uansett. Jeg er i tillegg bak en router med NAT, så jeg føler at det er mer enn nok! 🙂

  • SirMaximus14 juni, 2006 kl 01:52

  Dobbel brannmur kan fort bli krøll. Det blir som å bruke kondom, plastpose og hazmat-utstyr når man skal… ja, nettopp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.