Copenhagen Pride 2017 i København

Den siste (hele) dagen i København tok vi turen inn til sentrum for å se Copenhagen Pride-paraden. Det er min første Pride-parade faktisk. Jeg har ikke fått det med meg i enten Oslo, Stockholm eller København tidligere. Copenhagen Pride arrangeres hvert år i august, og siden det er første gang jeg er i København i august, så er det jo ikke så rart. I starten var jeg i København i september, så en gang i november og en gang i juli før jeg besøkte København den siste uka i sommerferien i fjor i august. Copenhagen Pride ble arrangert for første gang i 1996 og var det året arrangør av det årets Europride. Frem til 1999 ble det arrangert i juni, men fra 1999 i august. I følge wikipedia deltok omkring 25.000 i selve paraden mens det antas at mer enn 300.000 var ute i gatene for å se på! Jeg var en av dem med mitt Sony RX100 III.

Hittil har jeg bare sett de forskjellige Pride-paradene på bilder. Og der er det som regel det mest “ekstreme” det blir fokusert på. Og det ser selvfølgelig gøy å se ytterpunktene, men paraden er så mye mer enn det. Men GØY med ytterpunktene er det ikke noen tvil om at det er. Siden jeg bare har sett bilder fra disse paradene tidligere, hadde jeg ingen formening om omfanget av dette, og det var faktisk en del mindre enn jeg regnet med. Men høy stemning og god feststemning i store deler av paraden. Det er ihvertfall det inntrykket man får av å stå langs ruta for å se på paraden. Vi stod forøvrig ved Palads Teatret som ligger i det som utgjorde hovedbygningen i Københavns 2. hovedbanegård, inntil den nåværende hovedbanegården ble tatt i bruk i 1911.

Må si at det var utrolig gøy å se Copenhagen Pride sist sommer, og gjør det gjerne igjen. Det ble tatt en masse bilder og jeg har plukket ut de beste bildene. Her ser vi det meste som rører seg i LGBT-miljøet i Danmark. Jeg må jo også innrømme at jeg synes det var ekstra gøy å ta bilder av lakk, lær, gummi, bondage, cross dressing og alle disse innslagene i paraden! Det dukket også opp en mann som var splitter pine naken, foruten sko og en krone på hodet vel og merke. Det var mange som gjorde litt ekstra ut av det når de så at jeg stod med kameraet og tok bilder. Selv om det bare var et kompaktkamera. Ei dame med “THE FUTURE IS QUEER” skrevet på puppene kom helt opp i kameraet og viste frem det hu måtte ha å by på. Bare morsomt synes jeg da!

Jeg hadde som nevnt tidligere planer om å “roe ned” den siste uka i ferien i København, etter å ha vært mye på kryss og tvers i Danmark, Frankrike og Belgia de to første ukene. Men jeg var på farta sammen med Gro og Glenn hver dag. På mandagen dro vi til Vesterbro for å spise indisk og var en tur på puben Blomsten etterpå. På tirsdag tok vi en tur til Christianshavn og spiste på Brødflov og møtte Simone. Så tok Gro og jeg en lang tur i Christiania. Christiania er sinnsykt mye større enn det jeg har hatt inntrykk av tidligere. Her kan man gå og gå i en evighet nesten. Men det er litt restriksjoner når det kommer til å ta bilder i Christiania. Selv om det virker som det har blitt lettet litt på etterhvert. Nå virker det som det primært er “pusher street” man ikke får lov til å ta bilder. Så jeg får kanskje prøve å ta litt bilder av Christiania ved en anledning. For det er uten tvil mye interessant å ta bilder av.

Vi spiste is på Paradis for første gang, en tur til Amager centeret og så til Papirøen, en mathall. På onsdag var vi en tur på Westmarked, spiste is på Paradis igjen. På ettermiddagen en tur til Amager strandpark for å se på veteranbiler og så en tur til Flyvergrillen som ligger rett ved Kastrup flyplass. Vi spiste på Ristorante Rimini. På torsdag hadde vi en litt merkelig tur til Fields. Vi dro ut til Fields for å spise på en indisk restaurant, og så dro vi tilbake igjen. Gro handlet litt på Christianshavn og så dro vi ut til foreldrene til Glenn i Sydhavnen. Det er min første tur til Sydhavnen og hadde en veldig hyggelig ettermiddag og kveld! Vi grillet og koste oss noe veldig. Jeg spiste kanskje litt mye, men fort gjort i veldig hyggelig selskap!

Fredagen ble det en tur til flyutstilling på Kløvermarken og så en tur til Christianshavn. Planen var egentlig en tur med en slik kanalbåt, men det var ikke så fristende i regnværet, så da endte vi opp på Kanal Bodega for å ta noen øl isteden. Så hjem til hjemmelaget pizza hos Gro! Utrolig godt som vanlig! Lørdagen ble satt av til Copenhagen Pride og øl ble det selvfølgelig hver dag. Det er jo en av de store fordelene med å parkere bilen og benytte seg av kollektivtrafikken!

Søndag dro jeg hjemover igjen, hverdagen ventet dagen etter. Jeg dro fra København kl 12.47 og var fremme på Østfold Trailervask på Hafslund kl 18.22 for å vaske bilen. Det er utrolig hvor mye fluer og skitt man får med seg i løpet av 23 dager på tur! Uka i København ble det gått 51.922 skritt. Den første uka på Jylland ble det tilsammen 68.354 og uka i Frankrike ble det tilsammen 56.208 skritt. Det skulle bli tilsammen 176.484 skritt i løpet av 23 dager. Det er et snitt på 7.673 skritt hver eneste dag, inkludert reisedagene/transportetappene, som det var tilsammen 4 av. I løpet av disse 23 dagene kjørte jeg også 5.739,6 kilometer som tok 76 timer og 25 minutter.

Gjennomsnittshastigheten har i løpet av hele ferien vært på 75 kilometer i timen. Legg også merke til at den siste uka stod bilen helt i ro, så alt dette var da egentlig i løpet av to uker. Når jeg dro hjemmefra den første dagen i ferien hadde bilen gått 10.104 kilometer. Når jeg parkerte hjemme hadde den gått 15.843 kilometer. Syd på Jylland kjørte jeg 951 kilometer, i Frankrike kjørte jeg 1.322 kilometer og i København kjørte jeg 1 kilometer. De resterende 3.465,6 kilometerne var med andre ord transportetappene hjemmefra til Jylland, fra Jylland til Calais i Frankrike, fra Calais i Frankrike til København og fra København og hjem.

Til slutt kan jeg nevne at jeg hadde med meg 14.386 bilder hjem fra sommerferien!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/02/24/copenhagen-pride-2017-i-kobenhavn/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.