The Book of Souls – nytt album fra Iron Maiden

Det er lenge mellom hver gang jeg skriver om ny musikk. Iron Maiden er på ingen måte nytt for meg, dette britiske heavy metal-bandet som ble startet i 1975 har jeg likt siden jeg var guttunge. De har faktisk holdt på like lenge som jeg har levd. Etter å ha hørt igjennom Iron Maiden sitt nye studioalbum, The Book of Souls, så jeg meg rett og slett nødt til å skrive noen ord om det. Selv om jeg har likt Iron Maiden siden jeg var guttunge og har 12 album med dem (to av dem er vel live), har jeg ikke hørt så veldig mye på dem de siste årene. Men satt i går og lurte på hva jeg skulle høre på når jeg skulle skrive om Stabben fort på Titran, Frøya i Sør-Trøndelag. Tok derfor turen innom Platekompaniet sine nettsider for å se hva som var nytt på markedet og øverst lå Iron Maiden sitt nye album. Lett valg, det var bare å sette i gang og lytte! Jeg sitter alltid og lytter til musikk med hodetelefonene på ørene når jeg skal enten redigere bilder eller skrive.

Og det var spesielt ett av sporene som jeg la merke til, og det er avslutningssporet Empire of the Souls på ikke mindre enn 18 minutter! Dette sporet, som er skrevet av vokalist Bruce Dickinson ene og alene (noe som ikke skjer så ofte, det er riktignok to spor på dette albumet som er skrevet av Bruce Dickinson alene, men det tror jeg aldri har skjedd før) handler om det britiske luftskipet R101 som kræsjet på jomfruturen sin den 14. oktober 1929. 48 av 54 ombord døde. Dette skjedde 8 år før den mer kjente Hindenburg-katastrofen i 1937. I Hindenburg-katastrofen var det 36 som døde, en av dem befant seg på bakken når luftskipet kræsjet. Dette satte en effektiv stopper for britenes satsing på luftskip.

Det er selvfølgelig mulig at jeg husker feil, men jeg kan ikke si at jeg husker at jeg har hørt piano i noen av Iron maiden sine sanger tidligere, nå er det riktignok noen av de siste albumene jeg ikke har lyttet noe særlig til, men skal sette meg ned og høre på dem etterpå. Men Empire of the Clouds er full av piano, for ikke å snakke om klassisk orkester! Her spilles det mildt sagt på alle strenger som er! Legg også merke til at Iron Maiden spiller S.O.S. med gitarene 7:03 ut i Empire of the Clouds! Brilliant rett og slett! Det er lenge mellom hver gang jeg faller så pladask for en sang som dette, men dette mesterverket på 18 minutter har jeg hørt utallige ganger det siste døgnet! Går rett og slett ikke lei! Jeg får gåsehud her jeg sitter!

Noe annet som er spesielt med denne utgivelsen som ble sluppet i begynnelsen av september, er at de har gitt ut et dobbeltalbum på imponerende 92 minutter! Det er mange gullkorn på dette albumet, og jeg må si at jeg liker de lengste sporene aller best, The Red and the Black på 13:33, The Book of Souls på 10:27 og ikke minst Empire of the Clouds på 18:01! Iron Maiden har levert et knall album som jeg vil på det sterkeste anbefale å lytte til! Hvis det skulle falle i smak, har Iron Maiden ikke mindre enn 16 studioalbum i katalogen fra 1980 og frem til i dag du kan kose deg med! I tillegg finnes det 11 live-album og 7 samleplater. Så her er det uten tvil mye snadder!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/09/20/the-book-of-souls-nytt-album-fra-iron-maiden/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.