Vi trenger hjelp fra deg til å hjelpe Kosovo!

Det er ikke lenge siden vi i Fagforbundet ved BorgBuss / Nettbuss Øst avd. Fredrikstad var i Kosovo med to busser stappfulle av hjelpemidler og klær til sårt trengende mennesker! Vi pakket to busser fulle og kjørte dem ned for egen maskin i løpet av litt over tre døgn i september i fjor! Det var første tur for min del, men Kosovogruppa i Fagforbundet har vært nede 6 ganger med 6 busser totalt. Vi trodde kanskje vi ikke skulle klare å skaffe flere busser, men vi har klart å få tak i en ny buss og drar nedover igjen allerede 5. april! I tillegg til det «vanlige» med rullestoler, gåstoler, dostoler, krykker, klær, sko og alt annet de har behov for i Kosovo, skal vi prøve å utstyre en skole utenfor Mitrovica med datautstyr i år! Sist vi gjorde det var i 2010 hvor vi kjørte ned 47 datamaskiner med skjermer, tastatur og mus.

Vi er derfor avhengig av å få hjelp av så mange som overhodet mulig! Har du datautstyr til overs som du ikke bruker lengre? Vi trenger både stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner og selvfølgelig skjermer, tastatur og mus for å gjøre disse datamaskinene brukbare for elevene i Kosovo! Vi kommer til å ta kontakt med skoler og bedrifter i distriktet, men håper også at privatpersoner kan avse det datautstyret de ikke lenger har behov for selv! Istedenfor at det står i kjellere og på loft til ingen nytte, hadde det vært mye bedre om det kom til nytte i undervisningen på skolen i Kosovo! Vi i Fagforbundet var og besøkte denne skolen på turen i fjor for å gi dem klær, sko og diverse hjelpemidler. Og det var utrolig å se hvilken (dårlig) standard denne skolen hadde. Det såkalte «datarommet» var et rom med en datamaskin og en skjerm. Vi ønsker derfor å kunne bidra med å utstyre denne skolen med nok datamaskiner at elevene kan sitte ved hver sin datamaskin, istedenfor at en hel klasse skal «dele» på en.

I tillegg trenger vi også det vi kan oppdrive av rullestoler, gåstoler, dostoler, krykker, klær, sko, leker og lignende som dere kan avse! Siden vi drar nedover med bussen lørdag den 5. april i år, vil bussene bli pakket helgen før, det vil si lørdag 29. og søndag 30. mars! Vi kommer til å ta imot fortløpende, men siste frist for å komme med datamaskiner, hjelpemidler, klær, sko og lignende vil være den helgen vi pakker bussen! Vi vil på forhånd takke for all den hjelpen vi får til å hjelpe de fattige i Kosovo!

Kontaktperson er Roger Larsen på telefon 92253041.

Les mer om tidligere turer her:

Tur til Kosovo i buss (25.09.13)
Bussene til Kosovo er pakket og klare (13.09.13)
Datautstyr til Kosovo (19.09.10)

     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/01/07/vi-trenger-hjelp-fra-deg-til-a-hjelpe-kosovo/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.