Borg Buss trenger flere sjåfører!

Først vil jeg bare nevne at det ikke var noen problemer på nattbussen i går. Det eneste «høydepunktet» var 3 ungdommer som kom på bussen på Spjærøy og lurte på om de kunne få sitte på til Asmaløy. «Det koster 45 kroner pr. person!» Men siden de ikke hadde penger, fikk de raskt beskjed om at de ikke kunne være med. Reaksjonen ble som det pleier, den ene ungdommen ble forbanna og kom med noen gloser idèt han gikk av bussen. Idèt jeg lukket igjen døra viste han meg finger’n og jeg regnet også med at han kom til å slå eller sparke i bussen når jeg skulle kjøre avgårde. Derfor svingte jeg litt mer ut enn vanlig, men han klarte allikevel å slå til i siden av bussen. Jeg så i speilet at han også prøvde å sparke til bussen bak, noe han ikke lyktes i.

På returen fra Skjærhalden ble jeg ganske overrasket over at det faktisk skulle være med en passasjer, riktignok bare til Skjelsbo. Når jeg kommer til brua mellom Asmaløy og Spjærøy, hadde disse 3 ungdommene klart å komme seg dit siden jeg forlot dem og jeg var igjen rimelig overbevist om at han ene ville komme til å kaste et eller annet etter bussen. Og hva tror du skjedde? Joda, han kastet et eller annet på bussen. Hvor barnslig går det ann å bli? Hvordan kan de forvente å få lov til å være med nattbussen gratis? Alle de andre passasjerene i bussen har betalt 70-85 kroner for å komme hjem med nattbussen.

Når jeg kom til garasjen etter endt skift fikk jeg meg en liten overraskelse. Buss #161 stod parkert ute og bak på bussen var det en gedigen stillingsannonse for Borg Buss og Nettbuss Østfold. «Har du lyst til å kjøre denne bussen?» og «Vi søker sjåfører». Det er ikke til å stikke under en stol at det har sluttet en del sjåfører hos oss i det siste, noen har valgt å skifte beite og andre har gått av med pensjon. Siden det ikke er mulig å være «en mindre på jobb en dag eller to» i dette yrket, blir det vanskeligere og vanskeligere for trafikkplanleggerne å få kabalen til å gå opp hver dag. Spesielt når man tar sykdom med i bildet i tillegg. Det er derfor behov for flere sjåfører hos både Borg Buss og Nettbuss Østfold. Kunne du tenke deg å jobbe som bussjåfør? Ta kontakt på en av telefonnumrene du ser bak på buss #161:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/29/borg-buss-trenger-flere-sjaforer/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Det får en si var noe til stillingsannonse. Men akk, jeg må nok vendte et års tid før jeg kan ringe et av numrene.

  • kak29 april, 2007 kl 22:25
   Forfatter

  Må innrømme at jeg sperret opp øynene når jeg så den nye dekoren av buss #161 tidlig i morges ja! Tipper at denne vil bli lagt merke til når den kjører rundt i distriktet om dagen! 🙂

  Borg Buss trenger nok sjåfører om ett års tid også, Åsmund!

  • finn.no7 mars, 2011 kl 22:32

  synes dette med å kjøre rundt med «stillingsanonneser» på bussen kan virke en smule desperat.. hadde ønsket at vi kunne jobbe mer opp imot en seriøs måte å rekrutere på..

  • kak7 mars, 2011 kl 22:37
   Forfatter

  Hehe, du har nok litt rett i det Finn, men det var kanskje et desperat forsøk på å skaffe seg nye sjåfører? Nå vet jeg ikke hvordan det er med «stillingsannonsebussene» i Sarpsborg, men #161 som er avbildet i dette innlegget har ihvertfall fått fjernet mesteparten av «stillingsannonsen». En liten skade nede i hjørnet resulterte i at den delen av folien aldri ble erstattet. Nå har jeg også sett at de har skjært bort alt som er på bakvinduet. Så nå er det vel ikke så veldig mye igjen å lese ut ifra denne annonsen vil jeg tro?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.