Ett år med kak’s blog

I går var det faktisk ett år allerede siden jeg startet min egen blogg. Jeg har vært på nett mye lengre enn som så, mine første websider så dagens lys allerede den 23. januar 1997. Men en blog hvor jeg skriver om og synser om alt og ingenting som skjer rundt meg som person så dagens lys først for ett år siden. På forhånd hadde jeg vel ikke akkurat vært veldig positiv til blogging, men en blog kan jo være så mangt. Noen bruker det som en ren dagbok om hva som skjer i livet dems, andre skriver om ting som måtte interessere dem eller irritere dem, for den saks skyld. Jeg for min del skriver i grunn om alt mulig. Ting jeg gjør, ting jeg synes noe om, ting som irriterer meg og ikke minst skriver jeg veldig mye om hva som skjer i jobben min som bussjåfør. De aller fleste har sikkert også lagt merke til at jeg er -litt- interessert i motorsport!

Siden starten den 27. april i fjor har det blitt ikke mindre enn 312 innlegg, dette innlegget vil være nummer 313. Siden starten har jeg opprettet flere emner som jeg kategoriserer innleggene mine etter. Helt fra starten var hele themet jeg benytter her på blog.kak.net på engelsk, men alt jeg skriver er på norsk. Jeg valgte derfor for noen uker tilbake å oversette så og si alt over til norsk. De som ikke skjønner norsk ville uansett ikke ha noen glede av min blogg. Det er fortsatt noen smårester av engelsk her og der, men det får bare være. Alle de andre websidene mine er på engelsk, og dette er nok første gang en del av min webside har norsk brukergrensesnitt på mange, mange år.

Besøket på bloggen min har i grunn gått over all forventning, og det har hittil blitt lagt igjen 113 kommentarer til mine innlegg. Noen er gjengangere som følger med på bloggen min så og si daglig, mens noen kommer innom nå og da. Besøket på blog.kak.net kan selvfølgelig ikke matche besøket jeg har på car.kak.net, men nå er det nok potensielt flere som er interessert i car.kak.net enn de som er interessert i hva jeg måtte skrive på blog.kak.net.

Det er mulig jeg følger veldig dårlig med og/eller har en arbeidsplass med litt høyere gjennomsnittsalder enn min egen alder, men denne uka er faktisk første gang jeg har hørt om fenomentet Facebook. Det er mulig at jeg har hørt noen snakke om Facebook tidligere, men jeg har vel rett og slett ikke tenkt noe over det, eller vært interessert i å finne ut hva det var. Denne uka var det derimot en tidligere kollega av meg som spurte meg på msn om jeg hadde en profil på Facebook. Min reaksjon var vel mer eller mindre – «Facebook, hva er det?» Svaret på hans spørsmål var naturlig nok «Nei».

Facebook er ett nettsamfunn hvor man oppretter en profil, noe man i grunn gjør i alle nettsamfunn. På Facebook kommer man derimot ikke utenom å registrere seg hvis man vil «inn og se». Jeg har ikke gjort dette, men jeg har lest litt om det etter å søkt litt på kvasir og google. Hva er så spesielt med Facebook? Nå har jeg riktignok ikke noe erfaring fra så veldig mange andre nettsamfunn, men det jeg har forstått er at det unike med Facebook, er man har ulike samfunn på Facebook som er kategorisert etter skoler, arbeidsplasser, land, steder osv. Dette gjør at man kan melde seg inn i disse samfunnene og se om man finner tidligere klassekamerater, arbeidskollegaer og de man har vokst opp sammen med. Jeg går ut ifra at det er utrolig mange flere måter å finne gamle venner på enn det jeg allerede har nevnt.

Facebook er allerede mange år gammelt, men det startet som ett nettsamfunn for Harvard-universitetet. Etterhvert ble det åpent for alle i hele verden, men etter hva jeg har lest var det først ved nyttår at det tok av her i Norge. Både nordmenn og verdensborgerne har registrert seg i hopetall på Facebook og det virker som om det er vårens store farsott. Jeg for min del har ingen intensjon om å registrere meg på Facebook. Hvorfor? Jeg har lest at mange blir hektet på Facebook og at de sitter der i timesvis. Er det noe jeg IKKE trenger, så er det enda en «ting» jeg skal bruke masse timer på. Da har jeg nok mer enn nok å henge fingrene i fra før av! Det er ikke til å stikke under en stol at både car.kak.net, modellbiler.kak.net og ikke minst prat.kak.net lider litt av at jeg ikke har like mye fritid lengre. Etter at jeg begynte å jobbe som bussjåfør, er det nok bloggen min som får mest oppmerksomhet. Her legger jeg i snitt ut ett innlegg om dagen, noen dager opptil flere. Derfor har jeg valgt å totalt ignorere Facebook, og det gjelder sikkert også andre nettsamfunn som måtte dukke opp etterhvert.

Avslutningsvis vil jeg ønske dere alle en riktig god helg, og nå kan man vel også begynne å ønske hverandre god sommer! Det er ekstremt bra vær i dag, og jeg regner derfor med at det kommer til å være rimelig bra med folk på bussen i kveld. Jeg begynner på jobb kl 19:15 i kveld og skal kjøre Begby-Moen, Fredrikstad-Gluppe og Lisleby frem til 22:50-turen til Skjærhalden. Kl 1:45 og 3:15 kjører jeg nattbussen til Skjærhalden! God helg, god sommer og kos dere i kveld!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/28/ett-ar-med-kaks-blog/

3 kommentarer

 1. Gratulerer med et år med kak?s blog. Jeg har vel fulgt med det siste halve tenker jeg, og hører vel til under kategorien gjengangere.

  • kak29 april, 2007 kl 22:26
   Forfatter

  Takk for det, Åsmund!

  Btw; Noen som er hekta på Facebook her? 🙂

 2. Har ikke titta på Facebook ennå nei, men har vel hørt om det. Jeg er med på nettby.no som er et norsk nettsamfunn.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.