Facelift av blog.kak.net

Jeg går ut ifra at de fleste allerede har lagt merke til det, siden faceliften av blog.kak.net ble lagt ut allerede onsdag den 14. november. Bakgrunnen for denne faceliften er flere. For det første syntes jeg at det gamle designet var litt vel grått, men den årsaken som fikk meg til å få fart på sakene var noe som har irritert meg over lengre tid. Når jeg legger ut tekstlinker i innleggene mine på blog.kak.net, har ikke disse vært særlig lett å legge merke til. Tekstlinkene har nemlig hatt samme farge og utseende som resten av teksten i innleggene. Det var først når man holdt musepekeren over tekstlinken at den ble understreket.

Jeg prøvde meg først på å gjøre endringer i det themet jeg hadde, men uansett hva jeg gjorde ble det ikke seende noe særlig bra ut. I tillegg til at endringen ble gjort på tekstlinkene, ble den også gjort i alle andre linker, f.eks i menyen til høyre. Jeg valgte derfor å se meg etter ett nytt theme. Jeg har i grunn holdt ett lite øye med nye theme som har kommet en lengre periode, men her om dagen snublet jeg over ett theme jeg virkelig likte. Det var dog noen småting med det som det måtte gjøres noe med. Det første var at themet på css-nivå hadde definert at alle bilder enten skulle være venstre- eller høyrestilt. Uansett hva man gjorde på html-nivå, så ble dette totalt oversett, da css overkjører html-kodene.

Det ble derfor til at jeg satt og modifiserte css-innstillingene frem og tilbake til jeg fant en løsning som kunne fungere for meg. En annen ting som også ble fjernet på css-nivå var at teksten hadde rett venstre- og høyrekant. Det vil si at mellomrommene mellom ordene var variable for å sørge for at venstre- og høyrekant var rett. Men det fikk jeg heldigvis også fjernet. I tillegg har jeg fjernet en del fra menyen til høyre, men samtidig også lagt til noen ting. Blant annet «Galleri» (random bilde fra galleriet mitt) og «Siste innlegg». En siste ting som ble fjernet var navigeringen i topp av hvert innlegg. På toppen kunne man bla seg ett innlegg frem eller tilbake, noe som gjorde at innlegget var lengre ned på skjermen enn det jeg ønsket. Men den navigeringen er nå også borte vekk.

Mandigo-themet som jeg nå bruker er ett theme som er gratis å bruke, man kan gjøre så mange endringer man måtte ønske, det eneste som kreves, er at Mandigo-linken i bunn av siden er intakt. Dere har sikkert også lagt merke til at fargeskjemaet på blog.kak.net endrer seg hele tiden. Det er fordi det er 7 fargeskjemaer som vises i tilfeldig rekkefølge. Rosa og lilla er kanskje ikke favorittfargene mine, men jeg synes allikevel det er en morsom fargeklatt nå og da!

Nytt er forøvrig også at kalenderen er tilbake igjen i menyen til høyre. Jeg hadde også en slik kalender i mitt første theme her på blog.kak.net, men den har i lang tid vært borte. Fordelen med denne kalenderen er at man kan bla seg frem og tilbake i månedene, men også se hvilke dager det har blitt postet innlegg på blog.kak.net og få frem innlegg kun for disse dagene. I tillegg kan man selvfølgelig bruke «Arkiv» i menyen i topp. Der får man listet opp alle månedene blog.kak.net har eksistert, og den inneværende måneden vises «åpnet». Hvis man trykker på en av de andre månedene, blir denne måneden «åpnet». Man kan også velge å vise innlegg fra alle måneder samtidig.

En siste ting som jeg synes fungerer mye bedre med Mandigo-themet er at når man bruker søkeboksen i menyen til venstre, vises innleggene som stemmer med dine søkekriterier som headlines med informasjon om når, hvor og om det er kommentarer til innleggene. Mitt gamle theme viste innleggene i sin helhet, og man endte derfor opp med å måtte scrolle ganske mye før man fant det innlegget man var ute etter. Når man finner innlegget man er ute etter, er det bare å trykke på tittelen for å se hele innlegget. Jeg håper at dette er endringer som er til det bedre, både av hensyn til designet og ikke minst at funksjonaliteten er til det bedre! Vedlagt er bilder av hvordan blog.kak.net har sett ut hittil. Gi meg gjerne en tilbakemelding om hva dere synes om endringene! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/11/17/facelift-av-blogkaknet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.