Vaskemaskinen har tatt kvelden

Når vaskemaskinen din tar kvelden, legger du fort merke til hvor avhengig du faktisk er av en vaskemaskin. Min 8 år gamle Electrolux vaskemaskin begynte å vise tegn til at noe var i gjære allerede for 2 dager siden, da den ikke ville kjøre ferdig programmet. I går fortsatte den med å ikke ville kjøre ferdig programmet, før den endte med å bli fullstendig gal. Når jeg trodde den var ferdig og åpnet døra viste det seg at klesvasken fortsatt var varm (60 graders vask) og at det tydligvis ikke hadde blitt skylt med kaldt vann. Jeg prøvde å starte vaskemaskinen på nytt, men nå gikk programhjulet bare rundt og rundt i ett raskere temp enn normalt uten at det i grunn skjedde noe som helst.

Jeg var derfor innom Lefdal en tur i går for å se hva jeg måtte ut for en ny vaskemaskin. Etter å ha tittet igjennom alle modellene de hadde var det to Electrolux-vaskemaskiner som skilte seg ut. Prisforskjellen på disse to var rimelig stor, mens forskjellen på de to var i grunn ikke fullt så store. Den ene modellen til 5.495,- hadde en kapasitet på 7 kg og en sentrifugehastighet på 1400 rpm. Den andre kostet 2.995,- på tilbud (4.495,- er den vanlige prisen) og de to eneste forskjellene var en kapasitet på 6 kg og en sentrifugehastighet på 1200 rpm. Siden vaskemaskinen min som nettopp har tatt kvelden har en kapasitet på 5 kg og en sentrifugehastighet på 1250 rpm, var det naturlig å velge den rimelige av disse to.

Jeg er ikke villig til å betale 2.500 kr ekstra for 1 kg bedre kapasitet og 200 rpm i sentrifugehastighet. Lefdal hadde ikke vaskemaskinen inne på lager i går og måtte derfor bestilles. Jeg håper at jeg får den iløpet av uka som kommer, men de kunne ikke garantere det. Jeg har derfor ikke annet valg enn å smøre meg med litt tålmodighet. I dag har jeg derfor vært en tur hjemme hos foreldrene mine og vasket de hvite uniformsskjortene jeg bruker på jobben. I tillegg til de 4 med lang arm jeg har brukt hittil, vasket jeg også de 4 med kort arm. Dermed har jeg i det minste uniformsskjorter i 8 dager fremover.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/29/vaskemaskinen-har-tatt-kvelden/

2 kommentarer

  • Helge30 april, 2007 kl 20:09

  Hei igjen, håper ikke dette er en miljøvennlig maskin. Vi kjøpte ny maskin for noen år tilbake UPO som skulle spare på både vann og strøm. 60 vask med hvite klær tar godt over 2 timer, da bør du være tålmodig når det er mye vask. Aldri mer.

  • kak30 april, 2007 kl 20:17
   Forfatter

  Vaskemaskinen som har tatt kvelden brukte 2,25-2,5 time på ett fullt program, mens den brukte 45-50 minutter på ett hurtigprogram. Jeg kjenner ikke alle detaljene på den nye vaskemaskinen enda, men jeg fikk inntrykk av at fullt program tok 2 timer og 10 minutter, mens ett raskere program brukte 1 time og 40 minutter. Men det skal være enda flere programmer å velge mellom, men detaljene på Lefdal sine websider er ikke -så- detaljert.

  Men detaljene får jeg tidsnok vite når vaskemaskinen er i hus! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.