Kjøreseddel og opplæring hos Borg Buss

Som jeg nevnte i går kom jeg for seint på politikammeret i går, da førerkortavdelingen stengte allerede kl 14:00. Etter at Borg Buss hadde ringt i 9:30-tiden valgte jeg å ta 10:30-bussen til byen for å levere kjøreseddelsøknaden på politikammeret idag. Når jeg kom rett før kl 11:00 tok selvfølgelig den eneste damen som arbeider med dette lunsj. Jeg fikk derfor beskjed om å komme igjen etter kl 12:00. Jeg rakk såvidt det var Glommaringen riksvei 111 som hadde avgang kl 11:00. Hos Borg Buss ble jeg gratulert med mitt rykende ferske førerkort for buss og ble i grunn sendt rett ut på opplæring med en gang.

Først hadde vi en liten omvisning rundt i lokalene til Borg Buss, og hvor de forskjellige tingene og informasjonen jeg hadde behov for var, som f.eks hvilken buss jeg skal kjøre med når jeg starter skiftet. Så var jeg med en tur sammen med han som har ansvaret for opplæringen og en annen sjåfør som snart er ferdig med sin opplæring på en tur til Moum. Når vi kom tilbake til bussterminalen i Fredrikstad skulle vi til hvert vårt offentlige kontor for å ordne noen papirer. Når jeg kom til politikammeret gikk det selvfølgelig ikke helt uten litt flisespikking fra politiet sin side. Det viste seg at legen som hadde skrevet min legeattest i juli hadde glemt ett kryss under delen som har med synet å gjøre. Legen hadde krysset av for at jeg ikke oppfylte kravene uten korreksjon, men hadde glemt å krysse av for at jeg oppfylte kravene med korreksjon. Helt til slutt i legeattesten står det dog krysset av for at jeg oppfylte kravene for førerkort til buss, men det var åpenbart ikke godt nok for politiet.

Jeg ble derfor sendt sporenstreks til min lege for å rette opp denne feilen. Legen måtte sette på det manglende krysset, påfører ny dato og ny signatur for denne endringen. Når jeg til legekontoret ca kl 12:45 hadde de selvfølgelig (lukket for) lunsj frem til kl 13:00. Jeg rakk derfor ikke den neste turen jeg skulle være med på kl 12:55. Legen var mer enn villig til å hjelpe til med forglemmelsen som hadde blitt gjort i juli, men var litt oppgitt over den soleklare flisespikkingen fra politiets side. Såfremt konklusjonen av legeattesten sier at jeg oppfyller kravene for førerkort, så sier det seg selvfølgelig at jeg også oppfyller kravene for synet. Men men, da var det å ta med seg den korrigerte legeattesten til politiet igjen og få skrevet ut og laminert min «Kjøreseddel for persontransport mot vederlag». (Bildet oppe til høyre er bare ett eksempel, min kjøreseddel er forøvrig hvit, ikke blå.)

Deretter var det bare å vente til bussen var tilbake fra sin nåværende tur og skulle ut på neste. Nå var vi med på to runder med bussen med internnummer 135 (den samme som tidligere idag). Når vi kom tilbake til Borg Buss sine lokaler rett under Fredrikstad-brua på østsiden av elva fikk jeg utdelt en perm med diverse informasjon for nye sjåfører, en ny ruteplan og en hel haug plastlommer til disse som skulle inn i en annen perm. Når man skal på jobb er det bare nødvendig å ta med seg en av disse ruteplanene. Til slutt ble det en hyggelig prat med en av bussjåførene som både kjører Oslofjordekspressen og lokalruter i Fredrikstad og en som bare kjører Oslofjordekspressen. Sistnevnte sjåfør fikk jeg sitte på med tilbake til Fredrikstad sentrum. Han hadde litt tid før han skulle starte sin tur til Oslo, og vi satt derfor og pratet litt i Brochsgate. Veldig hyggelig fyr som sa at det bare var å si ifra hvis jeg etter å ha fått lit erfaring med busskjøring kunne tenke meg å prøve meg på ekspresskjøring mellom Skjærhalden (Hvaler) og Oslo. I morgen drar jeg hjemmefra kl 06:30 og hiver meg på Glommaringen riksvei 109 kl 6:45 eller 7:45, avhengig av om jeg rekker ned til den første eller ikke.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/26/kjoreseddel-og-opplaering-hos-borg-buss/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.